Barcelona

Forcadell: "Només tenim dues opcions: desaparèixer com a poble o la independència"

Minuts després del moment àlgid de la Via Catalana, corejada per constants crits d'"Independència" i visiblement emocionada, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha agafat la paraula per celebrar l'èxit de la cadena humana i reclamar que Catalunya sigui un nou estat d'Europa.

RedaccióActualitzat
Minuts després del moment àlgid de la Via Catalana, corejada per constants crits d'"Independència" i visiblement emocionada, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha agafat la paraula per celebrar l'èxit de la cadena humana: "Som un poble perquè ho volem ser. Què o qui defineix un poble sinó la voluntat de ser? Avui ho hem demostrat".

Després de comprovar que, un any després de la gran manifestació independentista, el suport dels catalans a la independència es manté intacte, Forcadell ha tornat a reclamar que Catalunya sigui un nou estat d'Europa: "Només tenim dues opcions: sotmetre'ns a la centralització de l'estat espanyol i desaparèixer com a poble o la independència. Avui el poble de Catalunya ha sortit al carrer i ens ha marcat el camí, l'únic digne amb garanties de futur: tenir un estat propi".

La presidenta de l'Assemblea ha demanat a les institucions que "compleixin la Declaració de Sobirania i convoquin la consulta sense dilacions ni pèrdues de temps" perquè aquestes, ha dit, "només perjudiquen el poble, sobretot els més desfavorits". I dit això, un missatge al president Mas, després que fa uns dies va assegurar en una entrevista a Catalunya Ràdio que si boicotejaven les cinc vies possibles per fer la consulta, al 2016 hi hauria eleccions plebiscitàries: "Si la consulta no és possible, demanem a les nostres institucions que exerceixin tots els passos legals i que calguin perquè Catalunya sigui un nou estat d'Europa. Però ara, no el 2016. Volem que el 2014, el tricentenari de la nostra derrota, es converteixi en el primer any de la nostra llibertat".

Forcadell ha acabat la seva intervenció amb una crida al coratge: "Ara és l'hora de demostrar que les nostres institucions son dignes representants d'aquest poble". El cant d'"Els Segadors" ha posat fi a aquest parlament a la Plaça de Catalunya mentre Carme Forcadell no podia deixar d'emocionar-se.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut