Mapa de les etiquetes més utilitzades a Twitter.
Mapa de les etiquetes més utilitzades a Twitter.
Barcelona

La cadena humana també s'ha format a les xarxes socials

L'etiqueta #ViaCatalana ha estat de les més utilitzades a les xarxes socials i amb la qual milers de tuitaires han fet saber com anaven prenent posició a cada un dels trams de la Via Catalana organitzada per l'ANC i que ha enllaçat Catalunya de nord a sud. La cadena s'ha anat formant, també, a les xarxes socials.

Joan RaventósActualitzat
La mobilització de centenars de milers de persones, totes alhora, en una hora concreta (les 17.14) era tot un repte per a la fortalesa de la xarxa telefònica. S'havien fet recomanacions d'accedir-hi amb seny des dels dispositius mòbils i, de moment, la xarxa aguanta.
 
Prova d'això és l'allau de tuits que s'han estat publicant sobre la Diada Nacional de Catalunya i, sobretot, en relació a la Via Catalana. De fet, #ViaCatalana és una de les etiquetes més utilitzades i amb què milers de tuitaires han fet saber com anaven prenent posició a cada un dels trams de la Via Catalana organitzada per l'ANC i que ha enllaçat Catalunya de nord a sud. La cadena s'ha anat formant, també, a les xarxes socials.
 
Enmig de l'eufòria que molts expressaven mentre s'anava dibuixant la Via Catalana, també hi ha hagut qui ha llançat missatges d'una irònica prudència, com l'actor Quim Masferrer, que advertia d'alguns perills d'estar tanta gent agafada de la mà:
 

 
Més enllà de l'etiqueta #ViaCatalana també han tingut força ressò els "hashtags" #tenimpressa i #independencia, sota els quals s'han recollit els missatges més reivindicatius. L'etiqueta més genèrica #11s2013 ha tingut força acceptació.
 
L'etiqueta #BonaDiada ha estat un calaix de sastre on s'hi han sumat catalans de totes les tendències units, alguns per la causa independentista, d'altres per la causa catalana. I els de la causa meteorològica, que en les hores prèvies havien estat analitzant tots els mapes per assegurar-se que la d'enguany seria una bona diada:
 

 
El missatge institucional del president de la Generalitat, Artur Mas, la vigília de la Diada també ha tingut la seva translació al Twitter amb l'etiqueta #CatalanWay. Amb aquesta expressió Mas va apel·lar al tarannà pacífic i democràtic dels catalans en el procés del Dret a Decidir.
 
La vicepresidenta ha fet seva, també, l'expressió de Mas:
 

 
El contrapunt: #SomEspanya
 
L'èxit de les etiquetes a favor de la causa independentista ha estat disputat amb unes altres que han aplegat els crítics del procés. Ja des del matí molts tuitaires d'arreu de l'estat han llançat missatges sota aquesta etiqueta i l'han catapultat entre els "trending topics" mundials. La militància de molts usuaris en aquesta etiqueta ha fet forat:
 

 
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha estat un dels que ha tuitejat amb aquest "hashtag",
Anar al contingut