Barcelona

Interior demana comprensió per les restriccions de trànsit amb motiu d'una Diada "extraordinària"

El Departament d'Interior desplegarà un total de 6.823 agents dels Mossos d'Esquadra a tot Catalunya durant la Diada. Les afectacions més grans de trànsit seran entre la una del migdia i les sis de la tarda. L'N-II i l'N-340 es tallaran mitja hora abans de l'inici de la cadena humana i quedaran tancades durant dues hores. El conseller Ramon Espadaler ha demanat comprensió per les restriccions de trànsit en una Diada "extraordinària" que obliga a fer un desplegament sense precedents.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha presentat aquest dilluns el dispositiu dissenyat per garantir la seguretat i, especialment, la mobilitat durant l'Onze de Setembre, que comptarà que 2.465 agents dels Mossos d'Esquadra que atendran "en algun moment de la seva jornada" la cadena humana. El repte principal d'aquest dispositiu serà "la mobilitat".

Durant la Diada es desplegaran 6.823 agents a tot Catalunya. D'aquest total, 353 seran de la Divisió de Trànsit i s'encarregaran de regular els trams més complicats de la cadena humana. També faran tasques de trànsit policies de Seguretat Ciutadana, que faran missions senzilles com informar els vehicles dels talls.

Espadaler ha informat que les afectacions més grans de trànsit seran entre la una del migdia i les sis de la tarda. A la una començaran les restriccions dels vehicles pesants i l'accés a les vies interurbanes de tots els vehicles es tallarà a dos quarts de tres. L'N-II i l'N-340, llocs per on passa la cadena, es tallaran mitja hora abans de l'inici i estaran tancades durant dues hores. A més, ha assegurat que si per descongestionar la xarxa viària s'ha de desviar el trànsit per l'AP-7 o per la C-32, la conselleria podria decidir que s'aixequessin els peatges de les dues vies de pagament.

També ha aprofitat per demanar "respecte i tolerància" a tots els ciutadans durant la celebració d'una Diada "extraordinària" marcada per la mobilització de la Via Catalana, de la qual no hi ha "experiències prèvies" i ha assenyalat que la cadena humana serà una cosa nova "per als participants, per als organitzadors i també per als policies encarregats de dissenyar el dispositiu de seguretat".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut