El conseller de Territori, Santi Vila, al plató del 3/24.
El conseller de Territori, Santi Vila, al plató del 3/24.
Sant Joan Despí

Santi Vila demana desterrar "plantejaments adolescents" per la independència

El conseller de Territori i Sostenibilitat recomana "calma" i "maduresa" durant el procés i diu que ara és urgent sortir de la recessió i combatre l'atur.

RedaccióActualitzat
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha recomanat calma i maduresa a l'hora d'afrontar el camí cap a la independència. A pocs dies de la celebració de la Diada, Vila ha demanat que "tots ens asserenem" i ha demanat "eradicar d'una vegada qualsevol plantejament adolescent per aconseguir la independència, per als qui la somiïn".

Durant una entrevista al canal 3/24, Vila ha remarcat que ara és urgent sortir de la recessió i combatre l'atur. Però, per crear estructures d'estat, creu que cal diàleg, concertació i civilització.

Vila, un dels consellers més moderats del govern, ha insistit que la independència és un camí llarg i que no vol urgències. El missatge sembla una resposta a Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, que aquest cap de setmana ha afirmat que Catalunya no pot esperar fins al 2016 i que la sortida de la crisi depèn d'unes estructures d'estat que ho permetin.

Precisament sobre la cadena humana de l'Onze de Setembre, el conseller ha dit que espera que el seu èxit faci arribar al govern espanyol un missatge de determinació i convenciment que Catalunya ha engegat un procés irreversible.
Anar al contingut