Josep Piqué està ultimant la seva entrada en una empresa privada.
Josep Piqué està ultimant la seva entrada en una empresa privada.
Barcelona

Josep Piqué deixa el Cercle d'Economia i proposa el catedràtic Antón Costas com a successor

L'exministre ha proposat el catedràtic d'Economia de la UB Antón Costas, també vicepresident de la institució, perquè és una figura de consens. Piqué ha anunciat la decisió de deixar el Cercle d'Economia després de la seva sortida de la companyia Vueling.

RedaccióActualitzat
El president del Cercle d'Economia, Josep Piqué, ha anunciat aquest dimecres a la junta de l'entitat que convoca eleccions per triar successor. Piqué ha proposat el catedràtic d'Economia de la UB Antón Costas com a relleu i ha rebut el suport de la junta. Costas ocupa una de les tres vicepresidències de la institució al costat de Josep Oliu, del Banc Sabadell, i d'Artur Carulla, d'Agroliment.

Fonts empresarials citades per l'agència EFE asseguren que l'exministre creu que el perfil de Costas suscita un ampli consens i que garanteix que aquesta institució mantingui un perfil independent dels poders públics.

El 9 de setembre se celebrarà el tradicional dinar d'expresidents del Cercle, on es debatrà sobre les candidatures, i el 18 de setembre, la junta de l'entitat fixarà data per a les eleccions, que es faran a finals de novembre o principis de desembre. Les eleccions havien de ser al 2014, però Piqué, que va entrar el 2011 substituint Salvador Alemany, sempre ha mantingut que no acabaria el mandat de tres anys.

Després de deixar Vueling arran de l'absorció per part del grup IAG, Piqué estaria ultimant la seva incorporació en una empresa privada.
Anar al contingut