Rètol del restaurant La Camarga, on hauria començat l'escàndol de l'espionatge.
Rètol del restaurant La Camarga, on hauria començat l'escàndol de l'espionatge.
Barcelona

El PSC va pagar 1.750 euros a Método 3 per la gravació de La Camarga

El PSC va pagar 1.750 euros per la gravació de la conversa al restaurant La Camarga entre Alícia Sánchez-Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, segons un informe policial que ha fet públic la Cadena Ser.

RedaccióActualitzat
El PSC va pagar a Método 3 1.750 euros per la gravació de la conversa entre la líder del PPC Alícia Sánchez Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola  María Victoria Álvarez al restaurant La Camarga de Barcelona. És el que conclou l'informe de la Policia Nacional i que ha fet públic la Cadena Ser. La policia, però, assegura en el mateix informe que no ha pogut determinar si va ser el PSC o una persona concreta qui va encarregar la gravació o si, per contra, la va fer Método 3 per iniciativa pròpia. La Policia Nacional creu, però, que hi ha indicis que fan pensar que si el PSC no va encarregar el treball sí que sabia que l'agència de detectius col·locaria una gravadora al dinar.

Els investigadors creuen que una representant de l'empresa de detectius Método 3 s'hauria reunit amb José Zaragoza i la gerent del partit, Lluïsa Bruguer, i haurien acordat el preu de 1.700 euros.

L'agència ho nega

Método 3 ha negat que el PSC els contractés "institucionalment" per realitzar cap tipus de gravació "legal o il·legal" i ha apuntat que la intermediació per contractar-los en el cas de La Camarga va procedir de l'"entorn" de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. A més, l'agència remarca que, en aquesta conversa, l'enregistrament es va realitzar "de forma absolutament legal" i "amb coneixement ple d'una de les interlocutores en l'àpat".

El PPC demana explicacions

La diputada popular al Congrés dels Diputats Dolors Montserrat ha demanat al PSC que doni explicacions sobre aquestes novetats. Montserrat creu que, si es confirmés, seria "intolerable i no es podria quedar en unes disculpes, el PSC ha d'assumir responsabilitats".

Per la seva banda, el líder de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha considerat que aquestes noves infromacions apunten a una "conxorxa" entre PSC i PPC per tal de "danyar" la federació. El grup de CiU presentarà a la cambra catalana una petició de compareixença de José Montilla, primer secretari del PSC en el moment de la gravació.

Martí: "Al PSC no hi caben els que puguin haver espiat"

Des del PSC s'assegura que es desconeix aquest informe i que, per tant, de moment no ho poden valorar. Malgrat que cap polític del partit ha comparegut davant dels mitjans, fonts del PSC han negat a l'agència Efe que es pagués a Método 3 i han demanat celeritat a la justícia.

L'únic polític socialista que s'hi ha referit públicament ha estat el cap del grup municipal a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, que ha afirmat al seu compte de Twitter que "al PSC no hi caben els que pugui haver espiat els adversaris". Martí està enquadrat en el sector crític amb la direcció de Pere Navarro i dimecres passat va respondre el secretari d'Acció Política, Antonio Balmón, afirmant que al PSC "no hi sobra ningú".
Anar al contingut