Madrid

El substitut de Bárcenas admet que va cobrar els 12.000 euros que diuen els "papers"

Cristóbal Paéz, que va substituir Luis Bárcenas com a tresorer del PP entre 2009 i 2010 ha reconegut les dues anotacions en què ell figura com a beneficiari d'un total de 12.000 euros en els anomenats "papers Bárcenas" de la suposada caixa B del PP. Paéz ha declarat davant del jutge Ruz, i a continuació ho faran els exsecretaris generals del PP Javier Arenas i Francisco Álvarez-Casos.

RedaccióActualitzat
Cristóbal Paéz, que va substituir Luis Bárcenas com a tresorer del PP entre 2009 i 2010, ha admès davant del jutge Ruz haver rebut dos pagaments en B. En concret, ha explicat que va cobrar en negre un total de 12.000 euros en dos pagaments, un l'abril del 2007 i l'altre, el juny del 2008. Tots dos pagaments figuren en els papers de Bárcenas de la suposada caixa B del PP.

En l'última declaració de Bárcenas davant del jutge el 15 de juliol passat, l'extresorer del PP havia explicat que Paéz va arribar a tenir a les seves mans la carpeta amb la documentació de la suposada caixa B durant quatre mesos perquè quan va esclatar el "cas Gürtel" el 2009 es va témer que hi hagués un registre a la seu del PP

Páez, que ja no està vinculat al PP, va mantenir-se un any com a gerent del partit, va abandonar el càrrec en ser substituït per l'actual president del Consell d'Estat José Manuel Romay Becaría.

Aquest dimarts al matí, l'exgerent del PP ha estat declarant com a testimoni davant el jutge durant una mica més de dues hores, fins gairebé dos quarts de dues, cosa que ha retardat els interrogatoris dels exsecretaris generals del PP Javier Arenas i Francisco Álvarez-Casos.

Precisament, aquest retard ha fet coincidir als passadissos els dos exsecretaris generals del PP, que s'han saludat però que han esperat en sales diferents el seu torn per comparèixer davant Ruz. Cascos havia estat citat a les 11.30 i Arenas a les 12.30, però els interrogatoris han començat amb mitja hora de retard (el primer a fer-ho ha estat l'empleat de caixa del PP Antonio Ortiz) i s'han allargat més del previst.

Tant Arenas com Álvarez-Cascos han estat rebuts a l'Audiència Nacional amb crits de "xoriço", "lladre" o "corrupte" per un grup d'uns 20 afectats per les preferents i pels "iaioflautes" que des del matí els esperaven a la seu del tribunal.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut