París/Londres/Washington

França, Alemanya i el Regne Unit s'afegeixen als Estats Units i també tanquen diumenge la seva ambaixada al Iemen

França, Alemanya i el Regne Unit s'afegeixen als Estats Units i tancaran aquest diumenge la seva ambaixada al Iemen. La Casa Blanca alerta de l'amenaça d'un possible atac a interessos occidentals aquest mes d'agost, sobretot al Pròxim Orient i el nord d'Àfrica.

RedaccióActualitzat
França, Alemanya i el Regne Unit s'han afegit a les mesures de seguretat davant l'alerta terrorista llançada pels Estats Units i tancaran aquest diumenge l'ambaixada al Iemen. La Casa Blanca ha advertit de l'amenaça de possibles atacs a interessos occidentals aquest mes d'agost, sobretot al Pròxim Orient i el nord d'Àfrica. A més, la Interpol ha difós un avís internacional per advertir de la possible implicació d'Al-Qaeda en les fugides de presos ocorregudes l'últim mes en nou països, entre aquests  l'Iraq, Líbia i el Pakistan.

L'organització policial internacional ha demanat als països membres que incrementin la vigilància per l'eventual participació de la xarxa terrorista en les fugues de "centenars de terroristes i altres criminals".


A partde demanar a un total de 22 ambaixades i consolats, la majoria en països musulmans, que tanquin per seguretat aquest diumenge, dia laborable en aquestes nacions, el Departament d'Estat nord-americà va emetre divendres una alerta mundial de viatge als seus ciutadans"La decisió de tancar aquest nombre d'ambaixades i emetre una advertència mundial de viatge suggereix que l'amenaça és real, avançada i imminent", ha indicat al diari "The New York Times" l'exoficial de la CIA Bruce Riedel.

Segons fonts oficials citades per la cadena CNN, els serveis d'intel·ligència nord-americana tenen informació que Al-Qaeda al Iemen estaria "en les últimes etapes" de la planificació d'un atac no especificat.


Aquestes alertes es llancen enmig del "cas Snowden", l'extècnic de la CIA que va posar al descobert l'espionatge massiu de correus electrònics i altres comunicacions per part de l'Administració d'Obama. Tot i que Washington va treure ferro al tema en el seu moment i va arribar a justificar-lo en nom de la seguretat nacional, el cert és que la seva imatge i credibilitat com a gran defensor de les llibertats i la democràcia cada cop està més enteranyinada, sobretot ara que ha justificat el cop d'estat a Egipte.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut