Bossòst

Mas manté la incògnita sobre els pressupostos i assegura que fins dimarts "tots els escenaris estan oberts"

El govern estudia prorrogar els pressupostos, alternativa que actualment negocia amb Esquerra i que està avalada pel líder d'Unió. Artur Mas, però, assegura que hi ha altres possibilitats, com presentar alhora dos exercicis, 2013 i 2014. El president català considera que el dèficit de l'1,58% imposat per Hisenda és "una injustícia flagrant" i obliga a fer més retallades socials.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, no ha volgut desxifrar la incògnita del dia: si optarà per mantenir els pressupostos prorrogats o n'elaborarà uns de nous amb el sostre de dèficit de l'1,58%. El president català ha assegurat que "tots els escenaris estan oberts" fins dimarts, quan l'executiu prendrà una decisió.

"No cal fer especulacions perquè pot ser que hi hagi pressupost pel 2013, pel 2014 o tots dos conjuntament", ha assenyalat Mas de visita a Bossòst per comprovar com es recupera la Vall d'Aran després de les riuades del juny.

Mas considera que el dèficit de l'1,58% imposat per Hisenda és "una injustícia flagrant" i ha assegurat que això obliga a fer més retallades socials. "La gent de Catalunya ha de saber que per culpa d'aquest dèficit el govern espanyol ens està obligant a fer més retallades en sanitat, ensenyament i serveis socials", ha assegurat.

Esquerra, soci del govern, diu que han acordat amb CiU que dimarts s'expliqui la solució pactada. A Catalunya Informació, Alfred Bosch ha assegurat que encara no hi ha res tancat i ha carregat contra el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

El líder d'Unió diu que coneix les converses amb Esquerra, però que la decisió no la prendrà Junqueras sinó el govern. Això sí, en presència de dos consellers, Duran ha deixat clar que és partidari de la pròrroga.

En canvi, el primer secretari del PSC és contrari a prorrogar els comptes. Navarro dóna per fet que no hi haurà nous pressupostos perquè així ho ha dit Junqueras, que és, assegura, qui mana a Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut