El diputat d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, durant l'entrevista.
El diputat d'ERC al Congrés, Alfred Bosch.
Barcelona

ERC admet que hi ha hagut converses amb CiU sobre els pressupostos "però no s'ha tancat res"

A l'espai "L'Entrevista" de Catalunya Informació, el diputat d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha respost a les informacions aparegudes a diversos mitjans de comunicació que afirmen que CiU i els republicans han acordat prorrogar els pressupostos.

RedaccióActualitzat
El diputat d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha respost amb un "dimarts ho sabrem" les informacions aparegudes a diversos mitjans de comunicació que afirmen que CiU i els republicans han acordat prorrogar els pressupostos i que es començaran a negociar els comptes del 2014, davant el sostre de dèficit fixat aquesta setmana pel govern espanyol de l'1,58%. "Hi hagut converses, però no està tancat", ha declarat Bosch a l'espai "L'Entrevista" de Catalunya Informació.

En un comunicat difós aquest dissabte al matí, el govern assegura "que no hi ha cap decisió presa" sobre el pressupost del 2013. Aquesta decisió es podria prendre, segons la nota, en el Consell Executiu que se celebrarà dimarts. "El més important d'uns pressupostos no és el que vulguin uns partits, sinó que facin servei a la gent", ha assenyalat Alfred Bosch, qui ha afegit que no és el moment d'especular "fórmules" sinó en veure "quins números queden" per tal de minimitzar la "minva d'ingressos" i treballar perquè es pateixi "el menys possible". Tanmateix, ha valorat que l'aplicació de nous impostos -com la reimplantació de l'impost de successions-, seria una mesura "que podrien passar a l'any que ve" per tal de cobrir "les despeses necessàries".

"Un atac a la sobirania"

Bosch ha insistit que el sostre de dèficit per a Catalunya de l'1,58% marcat per Madrid és "esperpèntic" i lamenta, com va fer dimecres després que es fes l'anunci de les conclusions del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), que el ministre Montoro "sembla que mani més que 135 diputats a Catalunya". "És un atac a la sobirania", ha indicat el portaveu republicà.
Anar al contingut