L'expresident d'Unió Mallorquina ha arribat a la presó pels seus propis mitjans. (Foto: Efe)
L'expresident d'Unió Mallorquina ha arribat a la presó pels seus propis mitjans. (Foto: Efe)
Palma

L'expresident d'Unió Mallorquina Miquel Nadal ingressa a presó pel "cas Voltor"

L'expresident d'Unió Mallorquina i exconseller de Turisme Miquel Nadal ha ingressat aquest divendres a la presó de Palma per complir la condemna de 4 anys per corrupció en el "cas Voltor". Nadal ja acumula dues sentències més per corrupció política, una de 2 anys i 7 mesos pel "cas Maquillatge" i 4 anys pel "cas Domenge".

RedaccióActualitzat
L'exconseller de Turisme i expresident d'Unió Mallorquina (UM), Miquel Nadal, ha ingressat aquest divendres a la presó de Palma per complir la sentència dictada per l'Audiència de Palma que el condemna a 4 anys per corrupció en el "cas Voltor".

Nadal ha arribat a la presó cap a les 16.00 pels seus propis mitjans en l'última jornada del termini que el tribunal provincial li va donar perquè entrés voluntàriament a presó.

L'expresident d'Unió Mallorquina va ser condemnat per haver ordenat que l'Institut d'Estratègia Turística pagués a l'exregidor del seu partit a Sóller, Tomás Plomer, 13.000 euros per un treball fictici.

L'exconseller de Turisme ja acumula dues sentències més per corrupció política, una de dos anys i set mesos pel "cas Maquillatge" i una altra de 4 anys pel cas "Can Domenge", que estan pendents de la decisió final del Suprem, i si les condemnes es confirmen, Nadal s'enfrontarà a més de 10 anys de presó.

Nadal va desenvolupar tota la seva carrera política a l'ombra de Maria Antònia Munar, líder històrica d'Unió Mallorquina, però des que la va assenyalar com a responsable de la trama de corrupció del "cas Maquillatge", s'han distanciat. 

Maria Antònia Munar ja va ingressar a presó la setmana passada i també ho va fer l'exdirigent d'UM i exconseller de Turisme Francesc Buils. A més, en aquest mateix centre ja hi compleix condemna el primer dels exdirigents d'UM i del Consell de Mallorca Bartomeu Vicens, condemnat per activitats il·lícites en l'exercici de les seves responsabilitats públiques.

Pel que fa al "cas Scala", aquest dilluns va ser empresonat l'exconseller de Comerç, Indústria i Energia del PP Josep Juan Cardona, que haurà de complir 16 anys de presó. També ha ingressat aquest divendres l'exdirector general de Promoció Industrial Kurt Viane, condemnat a 5 anys i 5 mesos i dilluns ho farà Antònia Ordinas, condemnada a 3 anys i 8 mesos.
Anar al contingut