Un jove fent una prova d'alcoholèmia a l'interior d'una furgoneta dels Mossos.
La taxa màxima d'alcoholèmia es manté.
Madrid

La reforma de la llei de trànsit duplica les sancions per conduir begut i obliga els ciclistes menors a portar casc sempre

La reforma de la Llei de Trànsit i Seguretat Vial que proposa el govern espanyol també preveu, entre d'altres mesures, obligar els ciclistes menors d'edat a circular amb casc per la ciutat i canvia el sistema de retenció infantil, que passa a regir-se per talles en comptes d'edats.

RedaccióActualitzat
El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el projecte de reforma de la Llei de Trànsit i Seguretat Vial. Inclou, entre altres aspectes, doblar l'import de les multes per conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues i l'obligatorietat de dur casc per als ciclistes menors d'edat.

La nova llei de trànsit no modifica la taxa màxima d'alcoholèmia, que es manté en els 0,25 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat i en el 0,15 per als conductors novells i els transports de mercaderies o de vehicles especials, però n'endureix les sancions econòmiques. Si ara donar positiu suposava desembutxacar 500 euros, amb l'entrada en vigor de la nova llei es duplicarà el cost. No es modifiquen, en canvi, els punts que es perden.

La nova llei també preveu sotmetre a proves d'alcoholèmia o drogues als vianants que infringeixin normes de circulació. Fins ara només se'ls instava a fer les proves si eren víctimes o copartíceps d'un sinistre

La reforma també modifica l'obligatorietat de dur casc per als menors de 18 anys que vagin en bici. A partir d'ara es vol que l'ús d'aquesta mesura de seguretat sigui obligada en totes les vies, també a la ciutat on fins ara no calia. Els adults, en canvi, podran continuar circulant sense casc per la ciutat.

El text prohibeix també l'ús de detectors de radar, sota pena de multa de 200 euros i la pèrdua de tres punts del carnet.

Finalment també es regulen els sistemes de retenció infantil, que passa a regir-se per talles en comptes d'edats.
Anar al contingut