Els immigrants abandonen la nau del Poble Nou on vivien. (Foto: ACN)
Els immigrants abandonen la nau del Poble Nou on vivien. (Foto: ACN)
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ofereix allotjament als immigrants desocupats de la nau del Poblenou

L'Ajuntament de Barcelona assegura que les 300 persones desocupades d'una nau abandonada al Poblenou, les allotjarà provisionalment a pensions i albergs de la ciutat, i farà un seguiment de les necessitats de cada un dels afectats. Aquest dilluns, els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquestes persones, la majoria immigrants subsaharians sense papers, que vivien en aquest edifici del barri del Poblenou. L'operació s'ha fet sense incidents.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Barcelona assegura que no deixarà al carrer els immigrants que han estat desallotjats aquest dimecres sense incidents d'una nau del Poblenou. Des del consistori s'afirma que oferiran allotjament el temps que calgui a aquestes persones desocupades de l'habitatge del carrer Puigcerdà. També els ofereixen alternatives d'inserció social i laboral. La majoria dels afectats són immigrants subsaharians sense papers que vivien en aquest edifici.

El consistori barceloní ha explicat que totes les persones que s'han adreçat als serveis socials després del desallotjament se'ls hi ha ofert una pensió, hostal o alberg on dormir. En total han estat 68 persones les que han demanat assistència aquest matí. El Comissionat d'Immigració i Acció Comunitària, Miquel Esteve, ha afirmat que "no hi ha límit de temps per dormir a la pensió sempre i quan la persona sigui vulnerable i la seva alternativa sigui dormir al carrer". Segons ha explicat el portaveu de l'Ajuntament, des de començament d'any, 137 habitants de la nau han estat allotjades en pensions o albergs municipals, 62 de les quals aquesta mateixa nit.

La Creu Roja porta set mesos treballant a l'assentament del carrer Puigcerdà i ha atès a 441 persones. Des de l'estiu del 2011, l'Ajuntament ha comptabilitzat que unes 300 persones han passat per l'assentament, la majoria subsaharians i senegalesos, i la meitat eren immigrants sense papers.

Molts dels ocupants de la nau es dedicaven a la recollida i a la venda de ferralla. Un dels seus temors alhora d'acceptar els pisos municipals és saber on podran guardar la ferralla. Miquel Esteve ha declarat que "l'Ajuntament té l'obligació de guardar durant dos mesos les pertinences personals dels afectats" això sí, "els carros de ferralla no es consideren pertinences i per tant, seran portats a les deixalleries". No obstant, aquest dimecres matí ja no quedava gaire ferralla a la nau perquè els ocupants ja l'havien traslladada.
Anar al contingut