Les tempestes es resisteixen a fer vacances

La matinada serà fresca al Pirineu i molt xafogosa a la resta, amb força núvols i algun ruixat residual. Aquest diumenge, en general serà assolellat, però a la tarda tornarem a tenir tempestes, sobretot als Pirineus i a ponent.

Alberto AlcántaraActualitzat
L'estabilitat no acaba d'arribar a casa nostra. Diumenge els paràmetres generals seran els mateixos que els dels últims dies: anticicló sobre la Gran Bretanya i aire fred a les capes altes, endinsat fins al cor de la península Ibèrica. El resultat serà un altre dia similar, amb tempestes de tarda.

El matí, però, serà per aprofitar, amb un cel poc ennuvolat o serè gairebé arreu, tret potser de l'extrem oest, on no descartem que pugui quedar algun ruixat residual a primera hora. El motor que genera les nuvolades s'engegarà al migdia. Els primers ruixats cauran al Pirineu, i al llarg de la tarda podran reproduir-se al Prepirineu i d'altres indrets del terç nord. En principi, les tempestes no seran tan fortes com les dels últims dies, però no es descarta alguna altra calamarsada o pedregada.

Hi haurà pocs canvis en les temperatures: a tot estirar, les màximes pujaran un xic més. La xafogor estarà garantida.

Al País Valencià, més sol al matí i risc d'algunes tempestes a les serralades interiors. Matí de sol a les Balears. Al llarg de la tarda s'anirà tapant de núvols alts i mitjans provinents del sud.

I els pròxims dies...

Lentament, la situació a les capes altes pot canviar, amb una retirada progressiva de l'aire fred. Això faria minvar la possibilitat de tempestes de tarda, i faria remuntar unes temperatures que apunten cap a una calor canicular de cara a la segona part de la setmana que ve.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut