Els simbòlics nusos de la PDE tornen als actes a les Terres de l'Ebre. (Foto: ACN)
Els simbòlics nusos de la PDE tornen als actes a les Terres de l'Ebre. (Foto: ACN)
Tortosa

La "marea blava" es rearma per afrontar una tardor calenta en defensa de l'Ebre

El moviment social contra el Pla Hidrològic de l'Ebre torna a prendre força. L'aprovació del pla de conca ha tornat a posar en alerta els antitransvasament. La Plataforma en Defensa de l'Ebre ja pensa en mobilitzacions i ja ha iniciat la via judicial.

Redacció / ACNActualitzat
La clàssica piraguada de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), que aquest any ha arribat a la tretzena edició, ha servit de baròmetre per confirmar que el moviment social que lluita en defensa del tram català del riu Ebre torna a prendre força.
 
L'aprovació del pla de conca de l'Ebre ha tornat a posar en alerta els antitransvasament. Ja es preparen per a una tardor que anuncien calenta.
 
La plataforma farà a la tardor la seva dotzena assemblea, en què es concretarà l'estratègia a seguir i el calendari de mobilitzacions. La "marea blava", però, "irromprà" quan la PDE consideri que ha arribat el moment. El seu portaveu, Manolo Tomás, ho deixa clar: "El que no podem fer és, perquè el ministre Cañete ens ensenyi un drap roig, anar cap a ell. Nosaltres hem après moltes coses."
 
Per tant, l'aposta és per la contenció i la racionalització de la protesta per evitar caure en paranys. La plataforma defensa que el territori continua estant "fort" per emprendre una nova etapa en defensa del riu.
 
Oberta la via jurídica

De moment, a l'espera de la ratificació del pla de conca de l'Ebre pel Consell de Ministres --que l'ha de discutir el dia 29 de juliol, però que es podria aprovar a principis d'agost o de setembre--, la PDE ha engegat la via jurídica per denunciar els incompliments pel que fa a les directives europees, i també de les lleis espanyoles, davant l'Audiència Nacional.
 
En aquest aspecte, la PDE ha demanat a la Generalitat que també es personi "en l'entramat jurídic".
Anar al contingut