El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una de les seves últimes aparicions públiques. (Foto: EFE)
Tots els partits demanen explicacions a Rajoy. (Foto: EFE)
Barcelona

Els partits catalans, sobre el "cas Bárcenas": d'explicacions, a moció de censura i demandes de dimissió

Reacció unànime, amb matisos, de l'arc parlamentari català -a excepció del PPC, que encara no s'ha pronunciat- a les últimes filtracions publicades pel rotatiu "El Mundo" en què s'assegura que Rajoy i Bárcenas van mantenir el contacte després de la imputació de l'extresorer del PP.

RedaccióActualitzat
Les últimes filtracions publicades pel rotatiu "El Mundo" en què s'assegura que Rajoy i Bárcenas van mantenir el contacte després de la imputació de l'extresorer del PP no han deixat indiferent ningú, i l'arc parlamentari català no ha perdut l'oportunitat de referir-s'hi -a excepció del PPC, que encara no s'ha pronunciat.

Tant el president de la Generalitat, Artur Mas, com el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, aconsellen a Rajoy que "doni explicacions" al Congrés. "Ho ha de fer per respecte a la democràcia i a la ciutadania", ha assegurat Duran i Lleida, qui, malgrat tot, ha demanat que es mantingui "el principi d'innocència" per a tots dos membres del PP i ha assegurat que es refia més de Rajoy que de Bárcenas.

Des del PSC, Pere Navarro ha considerat que la situació de Rajoy és "absolutament crítica" i ha aprofitat per reinvidicar l'"honestedat" en la política amb la denúncia tant de la situació del president del govern espanyol com els casos de presumpta corrupció que afecten la política catalana, entre els quals ha citat el de l'expoli del Palau de la Música, que afecta CDC.

Des d'ERC, el portaveu al Congrés, Alfred Bosch, ha convidat la "bona gent" que hi ha al PP a impulsar una moció de censura per rellevar Mariano Rajoy com a president. Segons el seu parer, aquest intercanvi de missatges "gairebé paternals" entre tots dos dóna a entendre que estem "davant una autèntica xarxa de gàngsters".

I en el mateix sentit s'han pronunciat des de Ciutadans. El seu secretari general, Matías Alonso, considera que Rajoy té molt a explicar i ho ha de fer amb urgència, transparència i al Congrés dels Diputats". "Rajoy ha de demostrar al conjunt d'espanyols que està en condicions d'assumir la seva responsabilitat i que no té relació amb la corrupció. Si no, ha de dimitir i convocar eleccions", ha conclòs.
Anar al contingut