Madrid

L'advocat i exjutge de l'Audiència Nacional Gómez de Liaño assumeix la defensa Bárcenas

L'advocat i exjutge de l'Audiència Nacional ho ha confirmat després de visitar l'extresorer del PP a la presó de Soto del Real. La seva dona, la també advocada María Dolores Márquez de Prado, assumirà la defensa de la dona de Bárcenas. Els altres advocats que tenia l'extresorer van renunciar aquesta setmana per "discrepàncies professionals". Gómez de Liaño va ser inhabilitat durant quinze anys per prevaricació, però el govern d'Aznar el va indultar un any i mig després.

RedaccióActualitzat
L'advocat i exjutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez de Liaño assumirà la defensa de l'extresorer del PP Luis Bárcenas. Gómez de Liaño ha visitat Bárcenas aquest dijous a la tarda a la presó madrilenya de Soto del Real, on ha anat acompanyat de la seva dona, María Dolores Márquez de Prado, també advocada, i que es farà càrrec de defensar la dona de Bárcenas, Rosalía Iglesias.

A la sortida del centre penitenciari, el mateix lletrat ha confirmat que Bárcenas és el seu nou client ."He estat amb el senyor Bárcenas durant una hora i mitja i m'ha demanat que el defensi. Després d'aquesta primera trobada, he assumit la del senyor Bárcenas, i la senyora Márquez de Prado ho farà de Rosalía Iglesias".

L'exresponsable dels comptes del PP va rebre dilluns la visita de l'advocat i expresident de l'ONCE Miguel Durán, defensor del número dos de la trama Gürtel, Pablo Crespo, que només va confirmar que ell no seria el nou defensor.

La reunió va ser després que els advocats Miguel Bajo i Alfonso Trallero van renunciar a defensar Bárcenas per "discrepàncies professionals", només dotze dies després que Bárcenas ingressés a la presó.

Gómez de Liaño va ser condemnat a 15 anys d'inhabilitació el 1998 per un delicte continuat de prevaricació durant la instrucció del "cas Sogecable", quan era jutge de l'Audiència Nacional. Un any i mig després, el govern espanyol el va indultar. El Suprem no va acceptar l'indult i el cas va acabar al Tribunal de Conflictes, que va donar la raó al govern espanyol va acceptar per unanimitat el seu retorn a la carrera judicial.

Entre els clients que ha tingut hi ha el líder mafiós georgià Zakhar Kalaixov o l'extinent d'alcalde de de Marbella Isabel García Marcos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut