Aquests són els envasos que es recuperaven cada dues hores a la prova pilot.
Aquests són els envasos que es recuperaven cada dues hores a la prova pilot. (Foto: ACN)
Cadaqués

La campanya per incentivar el reciclatge d'envasos a Cadaqués acaba amb un bon resultat

L'Ajuntament de Cadaqués fa un balanç molt positiu de l'experiència pilot per incentivar el reciclatge d'envasos. L'alcalde del municipi de l'Alt Empordà destaca que ha servit per conscienciar i tenir un poble més net. Es calcula que s'han recuperat més de 80.000 envasos en els tres mesos que ha durat la prova.

RedaccióActualitzat
El consistori de Cadaqués, a l'Alt Empordà, està satisfet de la prova pilot que s'ha fet durant tres mesos per incentivar el reciclatge d'envasos fets servir. S'han recuperat milers d'ampolles de plàstic i llaunes, en una mesura que, en el futur, volen que s'implanti al conjunt de Catalunya. Es calcula que la xifra podria ser de més de 80.000 envasos.

Una desena de botigues i supermercats han participat en la campanya. Els consumidors havien de pagar un dipòsit de cinc cèntims, que recuperaven quan tornaven l'envàs, una iniciativa que ja es fa, amb èxit, en una quarantena de països.

La campanya s'havia d'acabar el 30 de juny, però s'ha prolongat 10 dies més. L'alcalde, Joan Figueras, ha explicat que aquesta prova ha servit per "conscienciar la gent de Cadaqués i la que estiueja a Cadaqués, i sobretot la mainada, perquè els nens sàpiguen el que han de fer i obliguin els seus pares a fer el mateix a casa seva, a retornar els envasos". Figueras també ha destacat que el poble estigui més net perquè hi ha menys envasos, llaunes i bosses, i la gent també tendeix menys a embrutar els carrers.
Anar al contingut