Madrid

Planten la comissió de trasparència del Congrés fins que Rajoy no aclareixi el "cas Bárcenas"

Primera conseqüència política dels "papers de Bárcenas". El PSOE i Esquerra Plural planten el govern espanyol en la ponència per la llei de transparència al Congrés dels Diputats. Volen que abans de parlar de transparència el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, doni explicacions del "cas Bárcenas". CiU i PNB també han marxat de les negociacions de la ponència perquè diuen que no hi havia quòrum.

RedaccióActualitzat
El Congrés dels Diputats ha viscut aquest dimecres el primer efecte polític del "cas Bárcenas". El PSOE, Esquerra Plural i el grup mixt han plantat la comissió de transparència. Mantenen que no negociaran fins que el president Mariano Rajoy doni explicacions sobre els suposats sobresous al partit. També han abandonat les negociacions de la ponència CiU i PNB perquè no hi havia quòrum.

Els socialistes, Esquerra Unida i Amaiur consideren que ara mateix no hi ha el clima adequat per parlar de transparència. El representant del PSOE, José Enrique Serrano, ha fet aquesta reflexió: "El que crec que dóna mala imatge és que prediquem una cosa i fem una altra. Crec que els que estem implicats en aquesta feina hauríem d'esforçar-nos en transmetre també la impressió i la realitat que nosaltres mateixos som transparents"

Joan Josep Nuet, per part d'Esquerra Plural, no ha estalviat crítiques contra el PP: "Creiem que el Partit Popular està de corrupció fins les celles i ens vol oferir un diàleg entre amics perquè mirem cap a un altre cantó".

Des dels populars, Esteban González Pons, vicesecretari general d'Estudis i Programes del PP i ponent del partit en la llei de transparència, fa una lectura molt diferent. Assegura que l'esquerra ha segrestat el projecte legislatiu "per fer soroll", en un "sainet polític" que els ha portat a abandonar la reunió de la ponència: "Serà que no volen transparència perquè tan Esquerra Unida com el PSOE estan angoixats pels EROs d'Andalusia. Entenc que Amaiur no vulgui llei de transparència. El que no entenc és que el Partit Socialista se'n vagi amb Amaiur".

Davant la plantada, CiU i el PNB s'han vist obligats a moure fitxa i han sortit de la reunió perquè diuen que la llei de transparència no es pot aprovar sense consens.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut