Enfrontaments entre partidaris i detractors de Mursi al Caire. (Foto: Reuters)
Enfrontaments entre partidaris i detractors de Mursi al Caire. (Foto: Reuters)
El Caire

Una trentena de morts en els violents enfrontaments entre partidaris i detractors de Mursi

Nit d'enfrontaments a Egipte. Tant partidaris com detractors de l'expresident Mohamed Musi han acudit a les manifestacions convocades i s'han trobat a prop de la plaça Tahrir i han començat els enfrontaments. L'exèrcit ha desplegat els tancs al voltant de la plaça per tal d'intentar controlar els xocs.

RedaccióActualitzat
Tahrir contra Raba al-Adawiya. Egipte bull després de la deposició, dimecres, del president Mohamed Mursi i les places del Caire són ara com ara la seva olla a pressió. Almenys una trentena de persones han mort en els disturbis d'aquest divendres. A la ja popular Tahrir, emblema de la caiguda de Hosni Mubarack el 2011 i del seu successor encara no un any i mig després, s'hi ha d'afegir ara la plaça de Raba al-Adawiya.
 
En aquesta plaça, ubicada al barri de Ciutat Nasser, a l'est del Caire, s'han congregat aquest divendres milers de persones seguint la crida dels Germans Musulmans a manifestar-se contra el cop d'estat de l'exèrcit. La convocatòria ha tingut una resposta multitudinària i amenaça a convertir-se en una nova ocupació de l'espai públic després que el líder suprem dels islamistes, Mohamed Badie, hagi promès en una inesperada aparició pública ocupar les places fins a l'alliberament de Mursi.
 
En aquest punt els ànims s'han encès després de saber que l'exèrcit ha disparat contra una multitud que intentava irrompre al quarter general de la Guàrdia Republicana, on es creu que està retingut Mursi. Almenys tres persones haurien perdut la vida.
 
L'exèrcit es desplega a Tahrir

Per la seva banda, els opositors a Mursi també continuen ocupant la plaça Tahrir i cridant consignes a favor de l'exèrcit i contra dels Germans Musulmans. La situació s'ha anat complicant i tensant per moments a mesura que ha anat caient la nit. Partidaris i detrectors del deposat president s'enfronten amb pedres, bangales i trets de balins a les immediacions de Tahir. Els enfrontaments entre uns i altres s'han repetit arreu del país.

Com a mínim 30 persones han mort després que tant partidaris com detractors de l'expresident Mohamed Musi hagin acudit a les manifestacions convocades i, a la nit, s'hagin trobat a prop de la plaça Tahrir, on han començat els enfrontaments.
 
L'exèrcit ha desplegat els tancs al voltant de la plaça per tal d'intentar controlar els xocs. Reforços policials també han arribat a la zona, on els manifestants s'estaven agredint amb pedres i bangales i, en alguns casos, fins i tot amb disparant balins.

D'altra banda, el número dos dels Germans Musulmans d'Egipte, Jairat al Shater, ha estat detingut al barri de Ciutat Nasser, a l'est del Caire, després que la Fiscalia emetés una ordre de detenció contra ell, segons ha informat la televisió estatal. Al Shater està acusat d'haver instigat l'assassinat de manifestants opositors als Germans Musulmans davant de la seu del partit.
Anar al contingut