Les tres activistes europees davant el Palau de Justícia de Tunis.
Les tres activistes les van detenir el 29 de maig a Tunis. (Foto: Reuters)
Tunis

Les tres activistes europees de Femen detingudes a Tunis han estat alliberades

Aquesta matinada, la justícia tunisiana ha decidit alliberar les tres activistes europees del grup feminista Femen, detingudes a Tunis el 29 de maig. Les havien condemnat a quatre mesos de presó per "atemptat contra el pudor i els bons costums", però el tribunal ha revisat el cas i ha rectificat el veredicte. Les tres activistes les van detenir per protestar amb els pits al descobert davant del Palau de Justícia per demanar l'alliberament de la feminista tunisiana Amina.

RedaccióActualitzat
El Tribunal d'Apel·lació tunisià ha ordenat l'alliberament de les tres activistes del grup feminista Femen detingudes a Tunis el 29 de maig. Les van condemnar a quatre mesos de presó per "atemptat contra el pudor i els bons costums", però, després de revisar el cas, el jutge s'ha fet enrere. Les franceses Pauline Hillier i Marguerite Stern, i l'alemanya Josephine Markmann, van ser detingudes per protestar amb els pits al descobert davant del Palau de Justícia per demanar l'alliberament de la feminista tunisiana Amina, en presó preventiva des del 19 de maig.

La decisió del Tribunal d'Apel·lació arriba poc després que les quatre joves demanessin disculpes públiques davant el jutge "per si la seva acció va commocionar als tunisians", segons ha explicat l'advocat de les activistes. Pauline, Marguerite i Josephine han mostrat el seu "penediment" i han promès no tornar a fer actes que puguin "afectar la moral". L'advocat ha dit que la presentació d'excuses era necessària perquè el jutge rectifiqués el veredicte.

La pàgina web de Femen informa de l'alliberament de les tres militants europees de l'organització, que destaca que han guanyat i que "la decisió il·legal de la justícia de Tunísia ha estat anul·lada". El grup feminista afegeix: "És massa aviat per aturar-se, perquè la nostra activista tunisiana Amina continua empresonada, i només la nostra pressió sobre les autoritats del país podrà alliberar-la".
Anar al contingut