El director general d'Universistats, Antoni Castellà, en una imatge d'arxiu
El director general d'Universistats, Antoni Castellà, en una imatge d'arxiu
Madrid

Catalunya garantirà que "cap estudiant quedi fora de la universitat per motiu econòmic"

Ho ha anunciat el director general d'Universitats, Antoni Castellà, després de la trobada amb el ministre. Castellà ha afirmat que està d'acord a exigir un rendiment als estudiants que reben diners públics un cop dins de la universitat, però en cap cas per accedir-hi.

RedaccióActualitzat
Catalunya assumirà el cost de les beques per als estudiants que no arribin al 6,5 en cas que el nou decret que prepara el Ministeri d'Educació espanyol mantingui aquesta nota mínima com a requisit per accedir a una primera beca universitària. Així ho ha anunciat el director general d'Universitats, Antoni Castellà, després de la Conferència General de Política Universitària, una trobada a la seu del ministeri en què el ministre, José Ignacio Wert, ha presentat les línies generals de la seva reforma, que endureix els criteris per accedir a ajuts.

Castellà ha afirmat que està d'acord a exigir un rendiment als estudiants que reben diners públics un cop dins de la universitat, però en cap cas per accedir-hi. Tot i que Wert ha topat amb l'oposició de gran part del món universitari i ja ha anunciat que tornarà a estudiar la mesura, Castellà ha deixat clar que és "discriminatòria" i que el criteri de Catalunya és que "ningú quedi fora per motius econòmics" i "garantir la igualtat d'oportunitats".

El responsable d'Universitats, que ha assegurat que ara estan a l'espera de la nova xifra que proposi el ministeri, ha xifrat en 10.000 els alumnes catalans que es veurien afectats pel nou requisit i ha criticat que el nou model de beques "pretén reduir el pressupost que es destina a beques".
Anar al contingut