"La Vanguardia" publica que Mas farà arribar el mes que ve a Rajoy la proposta de consulta.
"La Vanguardia" publica que Mas farà arribar el mes que ve a Rajoy la proposta de consulta.
Barcelona

Artur Mas presentarà al juliol a Mariano Rajoy la sol·licitud per fer un referèndum

El mes de juliol, Artur Mas presentarà a Rajoy la sol·licitud per convocar la consulta sobiranista. Segons publica "La Vanguardia", CiU i ERC negocien els termes en què s'ha de formular la petició del permís. La iniciativa es plantejarà directament de govern a govern. La proposta no inclourà, de moment, els termes exactes de la pregunta. Precisament, aquest dilluns, el president de la Generalitat compleix mig any del seu segon mandat.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat presentarà el mes vinent al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la sol·licitud per fer un referèndum a Catalunya. "La Vanguardia" publica que Artur Mas farà el que serà la primera petició formal des de Catalunya al govern espanyol. El diari també afirma que els partits que donen suport al govern, la federació de CiU i Esquerra Republicana, estan negociant a hores d'ara els termes de la sol·licitud del permís per fer la consulta.

A la sol·licitud, no hi figurarà la pregunta que es vol formular, considerant que, com ha passat al Quebec i a Escòcia, el text de la pregunta requereix una negociació específica. D'entrada, el que interessa de la proposta catalana és si el govern espanyol està disposat a obrir la negociació o segueix tancat en banda.

Segons "La Vanguardia", Mas farà arribar la petició a La Moncloa durant la segona quinzena de juliol, tenint en compte que, en la primera quinzena, Mas té previst un viatge oficial al Brasil.

Aquest dilluns, Artur Mas compleix sis mesos del seu segon mandat. Mig any marcat pel procés sobiranista, la confrontació amb Madrid i les tensions entre els socis de la coalició Convergència i Unió.

Una crisi interna que el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, està convençut que CiU superarà. En declaracions a TV3, Puig també ha criticat la reforma de l'administració pública que prepara el govern espanyol, que considera un instrument per dinamitar l'estat de les autonomies.
Anar al contingut