Francisco Pérez de los Cobos, president del TC. (Foto: EFE)
Francisco Pérez de los Cobos, president del TC. (Foto: EFE)
Barcelona

Pérez de los Cobos: "L'única ideologia capaç de produir malsons és el nacionalisme"

El nou president del Tribunal Constitucional va néixer a Múrcia l'any 1962, va treballar a la UAB i és extremadament crític amb el nacionalisme català.

RedaccióActualitzat
El nou president del Tribunal Constitucional va néixer a Múrcia l'any 1962, va treballar a la UAB i és extremadament crític amb el nacionalisme català. Ho demostra al seu llibre "Parva memoria", publicat per l'editorial Tirant lo Blanch l'any 2006.

Francisco Pérez de los Cobos es lamenta, per exemple, de "quanta mediocritat tapen les banderes!" i que "potser es van inventar per això". El nou president del Tribunal Constitucional també afirma al seu llibre que "els diners són el bàlsam racionalitzador de Catalunya" i que "No hi ha a Catalunya acte polític que es preï sense una o diverses manifestacions d'onanisme".

El nou màxim representant del TC també és autor d'un recull de contes titulat "No hay derecho", on fa una narració de casos pràctics de la seva especialitat jurídica plantejats amb estil satíric.

Francisco Pérez de los Cobos ve d'una família molt conservadora. El seu pare, Antonio Pérez de los Cobos, va formar part de la candidatura de la ultradretana  Fuerza Nueva a les eleccions de 1977 per la demarcació de Múrcia. No va arribar a aconseguir l'escó de diputat. El nou president del Tribunal Constitucional va estudiar a la Facultat de Dret de València fins a l'any 1984 i va exercir de professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de València, la de les Illes Balears i la Complutense de Madrid. L'any 1996. amb José María Aznar a la presidència del govern espanyol, va ocupar un càrrec com a conseller del Consell Econòmic i Social i ha col·laborat amb la FAES.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut