Barcelona

Duran veu "insòlit" que el Consell Nacional de CDC el critiqui

El dirigent democristià nega que hi hagi discrepàncies amb els seus socis de CDC sobre la consulta però els retreu que dissabte l'acussessin de generar dubtes sobre el procés.

RedaccióActualitzat
El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, nega que hi hagi discrepàncies amb els seus socis de Convergència a costa del procés sobiranista. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el mateix programa on divendres va aconsellar ajornar la consulta i no tenir pressa, Duran ha refermat el compromís del seu partit a fer la consulta el 2014, però ha retret a CDC que dissabte l'acusessin de generar dubtes sobre la qüestió.

"És insòlit, és la primera vegada que un Consell Nacional critica el secretari general d'un partit", ha dit el líder democristià, que ha considerat que les crítiques es basen en unes afirmacions que no són reals. Duran s'ha lamentat: "Dir que jo creo ombres o sospites sobre la celebració de la consulta...". I ha aprofitat per deixar clar que l'únic que va dir és que "no ha d'haver-hi pressa" i que "hi ha unes excepcions que poden, en el seu moment, decidir una pròrroga".

El secretari general d'Unió, que ha arribat a l'emissora amb la transcripció de l'entrevista de divendres sota el braç, ha reconegut que les seves declaracions van aixecar una polseguera important, però ha insistit que "Unió està compromesa i en Duran també" tant en el dret a decidir com en la celebració de la consulta i el seu calendari. "Si anem seriosament, les coses s'han de fer bé i a poc a poc", ha raonat més endavant per argumentar que ara mateix no es pot dir la pregunta de la consulta.

Preguntat sobre les suposades amenaces que ha rebut - segons va denunciar Pelegrí-, Duran ha preferit aparcar la qüestió i ha indicat que si mai se sent amenaçat recorrerà a la justícia i no als mitjans de comunicació.

Futur obert

Sobre el seu futur polític, Duran i Lleida ho ha deixat tot obert. D'una banda, ha deixar clar que no serà el candidat de CiU a les eleccions europees, però de l'altra ha dit que no té decidit si repetirà com a cap de llista al Congrés.
Anar al contingut