José Bretón al parc Cruz Conde, on diu que va perdre els seus fills
José Bretón al parc Cruz Conde, on diu que va perdre els seus fills
Còrdova

Comença el judici de José Bretón, acusat de la mort dels seus dos fills, de 6 i 2 anys

Comença a Còrdova el judici de José Bretón, acusat de la mort dels seus dos fills, de sis i dos anys. Les acusacions demanen per a ell fins 40 anys de presó. El judici es fa amb jurat popular i durarà tres setmanes.

RedaccióActualitzat
Aquest matí comença a l'audiència de Còrdova el judici de José Bretón, acusat de la mort dels seus dos fills, de 6 i 2 anys, l'octubre del 2011. El judici començarà amb l'elecció del jurat popular i s'espera que durarà fins al 8 de juliol. En aquestes tres setmanes declararan un total de 98 testimonis i 46 pèrits.

Bretón és a la presó des del 21 d'octubre del 2011, acusat d'haver mort els seus dos fills, una nena i un nen. Uns dies abans, el mateix acusat va denunciar la desaparició dels nens en un parc de Còrdova i va dir que els havia perdut de vista.

La policia va iniciar la recerca, que de seguida es va centrar en una finca propietat del pares de Bretón, Las Quemadillas. La policia hi va trobar ossos entre les restes d'una foguera. En una primera anàlisi, una pèrit de la policia científica va determinar que eren de rosegador.

Durant mesos es van fer molts escorcolls i moltes excavacions a la finca per trobar algun rastre dels menors, sense èxit, fins que la família materna va demanar noves anàlisis i es va confirmar que els ossos eren humans i, a més, de nen.

Segons la sentència del jutge instructor, Bretón hauria mort els fills i després n'hauria cremat els cossos en una mena de pira per venjar-se de la seva dona, que havia posat fi a la relació.

Les altes temperatues van destruir l'ADN de les restes òssies. Aquest és el principal obstacle per aclarir si Bretón és culpable i un dels principals arguments de la defensa per demanar-ne l'absolució.

La defensa també considera que el jurat popular que es constitueix aquest dilluns neix contaminat pel gran ressò mediàtic del cas. Més de cent periodistes estan acreditats i s'espera que demà, dimarts, l'expectació sigui màxima quan declari l'acusat. D'altra banda, el ministeri fiscal i l'acusació particular demanen 40 anys de presó.
Anar al contingut