Lleida

Pelegrí reclama que "deixin d'amenaçar Unió i Duran i Lleida"

El secretari general d'UDC demana que es deixi d'amenaçar i qüestionar Josep Antoni Duran i Lleida i es respecti la seva opinió. "Ni el pacte amb CDC ni amb ERC diu que Unió ha de deixar d'opinar", ha dit.

RedaccióActualitzat
UDC demana que es deixi d'amenaçar i qüestionar Josep Antoni Duran i Lleida i es respecti la seva opinió. "Que deixin d'amenaçar Unió i Duran i Lleida. Això és inadminissible políticament. Ningú té dret a amenaçar. No deixarem d'opinar, pensar i discrepar", ha espetat el secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, que ha insistit que "ni el pacte amb CDC ni amb ERC diu que Unió ha de deixar d'opinar".

En aquest sentit, Pelegrí ha assenyalat que Unió representa el que representa, "que pot ser molt o poc", però que no estan disposats a renunciar als seus plantejaments. "La llibertat és la base de la democràcia i ha d'anar acompanyada de la pluralitat d'opinions", ha dit.

Compromís amb la consulta

Pelegrí també ha volgut refermar l'aposta d'Unió per la consulta. "Unió Democràtica ha manifestat i manifestarà el seu compromís al 100% amb el programa electoral de CiU, amb el pacte d'estabilitat amb ERC i amb la celebració de la consulta", ha insistit.

Tot i això, ha considerat que, per convocar la consulta, cal esperar que hi hagi prou majoria perquè guanyi el "sí" sobre la independència de Catalunya. "Unió vol guanyar la consulta però cal tenir majories. En funció de determinades declaracions, sembla que hi hagi gent que vulgui perdre i que hi hagi un culpable", ha dit.

Declaracions dirigides a ERC?

Unió no ha concretat de quin partit han vingut les amenaces, però s'intuiria que apuntarien a ERC i que haurien estat fetes en converses privades. De fet, després de la roda de premsa de Pelegrí, fonts d'Unió han volgut matisar que quan Pelegrí parla d'amenaces, en cap cas es refereix a membres de CDC.

Les declaracions del secretari general d'Unió arriben l'endemà que dirigents de Convergència, des del seu Consell Nacional, van advertir a Duran i Lleida que ERC "no és l'adversari" i li van reclamar que deixés de generar dubtes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut