Demostració de força del primer ministre turc, a Ankara.
Centenars de milers de seguidors d'Erdogan s'han concentrat a Ankara. (Foto: EFE)
Ankara

Erdogan assegura que diumenge dessallotjarà per la força el parc de Gezi

Ultimàtum als centenars de manifestants que continuen a la plaça Taksim i al parc de Gezi de Turquia. El primer ministre turc els ha advertit que, si no se'n van, els antiavalots els desallotjaran diumenge per la força.

RedaccióActualitzat
El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, ha donat un ultimàtum als centenars de manifestants que continuen a la plaça Taksim i al parc de Gezi. Els ha advertit que la policia els desallotjarà diumenge, per la força. Des de fa quinze dies aquests dos espais públics s'han convertit en els símbols de les protestes antigovernamentals a Turquia.

Davant de centenars de milers de persones convocades pel seu partit a la capital en un míting per donar-li suport, l'islamista ha abandonat el to conciliador de les últimes hores per tornar a la confrontació directa amb els manifestants. Erdogan ha assegurat als seus seguidors que els ocupants de Gezi, als quals ha qualificat de delinqüents malfactors, ben lluny de tenir una motivació mediambiental, formen part d'una conspiració internacional contra ell i contra el seu país. A més, ha afirmat que disposa de proves. El primer ministre ha fet una crida per fer-los-ho pagar, l'any que ve, a les urnes.

Tot i que el govern ha assegurat que no tirarà endavant el projecte urbanístic al parc fins que la justícia es pronunciï, els manifestants diuen que la seva resistència va més enllà.
Anar al contingut