El controvertit enunciat de l'exercici de matemàtiques.
El controvertit enunciat de l'exercici de matemàtiques.
Barcelona

El Consell Interuniversitari investigarà les anomalies en les proves de selectivitat

El Consell Interuniversitari ha decidit investigar els problemes que hi va haver a les proves de la selectivitat. La Secretaria d'Universitats obre un expedient informatiu i demana a la comissió que coordina la prova que analitzi a fons com s'han preparat els exàmens per corregir errors i garantir-ne la qualitat de cara a futures edicions. La polèmica es va centrar en els exàmens de matemàtiques i de geografia.

RedaccióActualitzat
El Consell Interuniversitari de Catalunya ha obert un expedient informatiu per les incidències que hi ha hagut en les proves de la selectivitat d'aquest any. La principal polèmica la va originar un enunciat de l'examen de matemàtiques, que, segons els responsables de les PAU (Provés d'Accés a la Universitat), era correcte, però que alumnes i professors van trobar confús. Les reclamacions es referien a una equació en què una de les incògnites es marcava amb una "x" quan hauria d'haver estat una "z".

A la prova de geografia, que es va fer aquest dijous, hi havia un número de més en una de les gràfiques, i a l'enunciat d'un dels exercicis de matemàtiques aplicades a les ciències socials es podia apreciar una falta d'ortografia.

El Consell Interuniversitari, que coordina el sistema universitari del govern, ha demanat a la comissió que elabora la selectivitat que estudiï a fons com s'han preparat els exàmens per poder corregir errors i garantir la qualitat de les proves en el futur.
Anar al contingut