La policia utilitza canons d'aigua per dispersar els manifestants.
Els manifestants s'enfronten amb la policia a Istanbul. (Foto: EFE)
Istanbul

Continuen les protestes a Turquia, tot i les disculpes del govern pels excessos policials

Les disculpes del govern turc no han aturat les protestes a Turquia, que han continuat per cinquena nit consecutiva. A Ankara i Istanbul la policia ha utilitzat gasos i canons d'aigua per dispersar els manifestants. Aquest dimarts, l'executiu de Recep Tayyip Erdogan es va disculpar pels excessos policials en la repressió de les protestes que han fet dos morts, 1.500 ferits i destrosses per valor d'uns 30 milions d'euros. Aquest dimecres hi ha la segona jornada de vaga convocada pels sindicats.

RedaccióActualitzat
Els carrers de les principals ciutats turques han viscut la cinquena nit consecutiva de protestes. Els manifestants han tornat a envair els carrers d'Istanbul i la capital, Ankara, per demanar la dimissió del primer ministre, Recep Tayyip Erdogan.

A Istanbul, els manifestants han alçat barricades a prop de les oficines del primer ministre i la policia ha respost dispersant els concentrats amb canons d'aigua i gasos lacrimògens. I a Ankara, les forces de seguretat també ha actuat amb contundència, utilitzant els mateixos mètodes per dissoldre la multitud que s'havia congregat a la plaça Kizilay.

Aquest dimarts, el viceprimer ministre turc, Bülent Arinç, va demanar disculpes per l'excessiva contundència policial, però alhora el primer ministre Erdogan va tornar a qualificar els manifestants de minoria marginal animada per l'oposició. Tot plegat no ha ajudat a evitar les noves protestes. Milers de persones continuen al parc Gezi per reclamar la dimissió d'Erdogan. Els sindicats han convocat per aquest dimecres la segona jornada de vaga.
Anar al contingut