Un rètol d'ITV. (Foto: ACN)
Un rètol d'ITV. (Foto: ACN)
Barcelona

Un empresari admet haver pagat Alsina perquè l'ajudés a reordenar el mapa d'ITVs

Ricard Puignou, administrador de l'empresa d'ITV Certio, ha admès davant del jutge del "cas ITV" que va pagar 12.000 euros mensuals a Sergi Alsina perquè li obrís portes en l'àmbit polític. Segons ell, però, no pretenia afavorir la seva empresa sinó tot el sector, encallat per l'allau de recursos judicials.

RedaccióActualitzat
Ricard Puignou, administrador de l'empresa d'ITV Certio, ha admès davant del jutge del "cas ITV" que va pagar 12.000 euros mensuals a Sergi Alsina perquè li obrís portes en l'àmbit polític. L'empresari, imputat en el cas, ha explicat que va pagar aquesta quantitat a Alsina, amic del diputat de CiU i també imputat Oriol Pujol, durant un any, com a assessor de Certio. Segons ha dit, però, no pretenia afavorir la seva empresa sinó que tot el sector, encallat pels recursos judicials d'uns contra altres, en sortís beneficiat.

A més, Puignou ha assegurat que no sabia que Pujol i Alsina, al qual coneixia de quan tots dos treballaven per a Applus, eren tan amics.

Puignou ha negat que volgués pressionar o influir en el govern i ha remarcat que només buscava contactes amb polítics, al marge del seu color, per "pacificar" el sector. En tot cas, ha dit que no sabia que Alsina pagava uns 2.000 euros mensuals a Josep Tous, l'intermediari nomenat per la Generalitat per reorganitzar el mapa d'estacions d'inspecció tècnica de vehicles, perquè, com manté el jutge, defensés els seus interessos.

El jutge li ha fet escoltar diverses converses telefòniques d'ell amb Alsina i Josep Tous. En una, Tous va demanar a l'administrador de Certio que li passés un informe al més detallat i llarg possible sobre el funcionament intern d'una estació d'ITV perquè semblés que ell, a sou de la Generalitat, dominava la matèria.

En una altra trucada, Tous va dir a Puignou: "Sembla que l'Oriol ha fet la seva part de la feina". Preguntat sobre qui era aquest Oriol, Puignou ha admès que va suposar que era Oriol Pujol, però en la conversa es fa evident, segons fonts judicials, que ja sap de qui estan parlant.

També en una declaració com a imputat davant del jutge, el subdirector de Seguretat Industrial de la Generalitat, Isidre Masalles, ha admès que Tous va insistir repetidament perquè es canviés el mapa d'ITVs.
Anar al contingut