L'hospital de Sant Pau.
L'arquebisbat demana que es faci servir el patrimoni de l'hospital de Sant Pau per salvar-lo.
Barcelona

Imputats l'exdirector de l'ICS, l'exprimer tinent d'alcalde i sis persones més pel cas de l'hospital de Sant Pau

El jutge que investiga les presumptes irregularitats en les obres de l'hospital de Sant Pau ha imputat nou persones, entre les quals dues ja són mortes: l'exconseller de Sanitat Josep Laporte Salas i Malaquías Zayas, prevere de l'arquebisbat de Barcelona. Entre els imputats també hi ha l'exprimer tinent alcalde Xavier Casas i l'exdirector de l'ICS Josep Prat.

RedaccióActualitzat
El jutge que investiga les suposades irregularitats en les obres de l'hospital de Sant Pau de Barcelona ha imputat l'exprimer tinent alcalde de Barcelona Xavier Casas, l'exdirector de l'Institut Català de la Salut (ICS) Josep Prat Domènec, també imputat en el "cas Innova" de Reus, i l'exdirector de l'Incasòl Josep Antoni Grau. El jutge els ha citat a declarar per aclarir si van cometre els delictes de prevaricació i malversació.

En la mateixa interlocutòria el jutge imputa sis persones més, entre elles dues que ja són mortes: l'exconseller de Sanitat Josep Laporte Salas, que va morir el 2005, i Malaquías Zayas, prevere de l'arquebisbat de Barcelona, que va morir l'any 2011.

La investigació se centra en la primera fase de l'adjudicació per construir el nou hospital, l'any 2000. L'operació s'havia de sufragar amb la venda d'uns terrenys de la masia de Can Masdéu, propietat de la fundació de Sant Pau, però finalment no es va fer i l'hospital va pagar dos milions d'euros al Col·legi de Metges de Barcelona com a indemnització.
Anar al contingut