El presumpte agressor en un vídeo promocional del seu gimnàs de Bilbao.
El presumpte agressor en un vídeo promocional del seu gimnàs de Bilbao.
Bilbao

El detingut per torturar una dona a Bilbao, un conegut professor i pioner de les arts marcials

El detingut per haver presumptament torturat una dona al seu gimnàs de Bilbao és un conegut professor d'arts marcials, de 47 anys. Va ser el primer occidental a accedir al grau de mestre shaolin, una proesa que l'ha portat diverses vegades a la televisió. La policia investiga si estava en tractament psiquiàtric i si les restes òssies trobades al local són de víctimes anteriors.

RedaccióActualitzat
La detenció de Juan Carlos Aguilar per, presumptament, haver torturat i deixat en coma una prostituta ha sorprès molts fans de les arts marcials i veïns de Bilbao, àmbits en què és molt conegut. Aguilar, de 47 anys, és propietari del gimnàs Zen4, on hauria lligat i apallissat la dona i on han trobat, en bosses de plàstic, restes òssies que podrien ser d'una o més víctimes.

El detingut va ser el primer occidental a accedir al grau de mestre shaolin, una proesa que el va portar a ser entrevistat diverses vegades a la televisió, fins i tot al programa "Redes", de Televisió Espanyola, on va explicar la seva experiència al monestir on es considera que van néixer les arts marcials. També va destacar que, en aquest camp, homes i dones reben els mateixos ensenyaments i que les fèmines han tingut "més potència que molts mestres destacats" perquè se les preparava amb més cura pensant en possibles agressions.

Conegut amb el nom de Huang C. Aguilar i que a la bústia de casa seva es defineix com a "antropòleg", va fundar un gimnàs que definia com un Monestir Budista Oceà de la Tranquil·litat. Segons explica la web del local, s'hi ensenyava el "veritable budisme", que busca "l'estat permanent de satisfacció personal, basat en valors morals, ètics i espirituals difosos pel patriarca Bodhidahrma".

Segons ha explicat l'Ertzaintza, el gimnàs on van passar els fets estava decorat com si fos un temple. La policia basca, però, ha negat que fos un "museu dels horrors".

El mestre Shaolin ha estat campió del món de kung-fu. Té 2 fills, està divorciat i té un tumor cerebral. La policia intenta esbrinar si s'estava sotmetent a tractament psiquiàtric.
Anar al contingut