Barcelona

Espadaler lamenta la "clara invasió de competències" en la investigació d'espionatge polític

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha lamentat que hi hagi una "nítida i clara invasió competencial" en la investigació per part de la Policia Nacional del cas de l'agència de detectius Método 3. Durant la seva compareixença en la comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, el conseller ha dit que no hi ha cap contracte del seu departament amb Método 3 entre els anys 2002 i 2013.

RedaccióActualitzat
Ramon Espadaler ha reclamat al Ministeri de l'Interior que respecti les competències de la Generalitat, en el sentit que són els Mossos d'Esquadra els que han d'investigar els possibles casos d'espionatge a Catalunya. El conseller d'Interior ha comparegut aquest dijous davant la comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament per informar sobre els possibles casos d'espionatge polític.

Espadaler considera que en l'afer de Método 3 hi ha una clara interferència per part del ministeri: "Hi ha una clara invasió competencial per part del Ministeri de l'Interior respecte a les competències de la Generalitat en matèria de policia judicial i de seguretat privada. La competència en policia judicial en aquest cas concret no s'ha respectat ja que no s'ha permès que el cos dels Mossos d'Esquadra investigués els fets clarament, estant en el seu àmbit d'actuació". El conseller ha fet una reclamació al departament que dirigeix Jorge Fernández Díaz, però ha dit que encara no ha estat atès.

El conseller d'Interior també ha assegurat que no existeix cap contracte del Departament d'Interior amb l'empresa d'investigació privada Método 3 entre els anys 2002 i 2013. Espadaler ha afegit que des de la Direcció General d'Administració de Seguretat s'han obert tres expedients informatius per suposades infraccions administratives d'aquesta empresa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut