Castelldefels

La justícia reobre el cas de l'accident de tren a l'estació de Castelldefels la nit de Sant Joan del 2010

L'Audiència de Barcelona ordena reobrir el cas per l'atropellament mortal d'un tren a l'estació de Rodalies de Castelldefels Platja durant la celebració de la revetlla de Sant Joan de l'any 2010. El tribunal estima el recurs presentat per tres familiars de les dotze víctimes mortals i resol reobrir el cas perquè els pèrits que van fer les investigacions ratifiquin les seves conclusions en seu judicial.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Barcelona ha reobert el cas de l'accident de tren a l'estació de Castelldefels la nit de Sant Joan de l'any 2010. I per tant, ha estimat parcialment el recurs de les víctimes d'aquest accident. A la sentència, l'Audiència ordena al Jutjat d'Instrucció número 1 de Gavà que faci comparèixer els autors dels informes pericials per a la seva ratificació. D'aquesta manera es dóna la possibilitat a les parts de demanar aclariments sobre el contingut d'aquests informes.

A la interlocutòria no s'entra a valorar si hi ha indicis delictius en els fets. El jutjat resoldrà amb "llibertat de criteri" sobre la causa després que els pèrits hagin ratificat els seus informes. L'acusació particular pretén interrogar els experts sobre determinats punts, com l'operatiu que s'estableix a les estacions per afrontar situacions d'aglomeració o si hi ha gravacions de la instal·lació.

Fa un any, el jutge del cas va arxivar la causa per la mort de dotze persones en aquest atropellament a l'estació de Castelldefels Platja, després de denegar la imputació d'una dotzena d'alts càrrecs de Renfe i Adif, que és el que demanava l'acusació particular.
Anar al contingut