Montornès del Vallès

Capturat viu el toro de 400 quilos que feia tres mesos que voltava pels boscos del Vallès Oriental

Després de tres mesos voltant al seu aire pels boscos del Vallès Oriental, han capturat viu el toro que havia fugit d'una granja amb cinc vaques. El seu propietari assegura que, tot i les banyes, l'animal "no és perillós" i que, fins i tot, és "poruc".

ACNActualitzat
Les peripècies del toro que des del passat mes de febrer voltava lliure pels boscos del Parc de la Serralada Litoral ha finalitzat aquest diumenge al matí. Un dispositiu format per Protecció Civil, Agents Rurals de la Generalitat, voluntaris caçadors i un veterinari han capturat l'animal, després de sedar-lo disparant-li un dard anestesiant.

El brau va fugir al febrer d'una granja de Tiana, amb cinc vaques més, que van capturar poc després a Santa Maria de Martorelles. El brau, però, va aconseguir escapolir-se dels seus perseguidors. Finalment ha estat localitzat al bosc de les Vinyes Velles, a Montornès del Vallès.

El dispositiu s'ha activat a les deu del matí i cap a un quart de dotze els gossos han trobat l'animal. Un dels membres de l'equip ha disparat el dard, que ha tocat el toro. Al cap d'un quart d'hora, el brau ja estava estès a terra adormit, moment en el que s'ha procedit a immobilitzar-lo. Una dotzena de persones han fet falta per poder arrossegar uns 300 metres l'animal, fins el remolc que l'ha portat de tornada a la granja.

Fonts de Protecció Civil ha assenyalat a l'ACN que, tot i tenir banyes, l'animal no era perillós i que, fins i tot, era una mica poruc, ja que marxava bosc endins quan sentia el més mínim soroll. De fet, el seu propietari s'havia acostat en diverses ocasions al lloc on es trobava ocult el brau i li deixava pinso per "guanyar la seva confiança" i endur-se'l, assegurant que l'animal era capaç de "menjar de la mà de l'home". El toro i les vaques són de la raça 'de l'Albera', una espècie en extinció que s'està intentant recuperar amb el suport de la Generalitat.
Anar al contingut