Madrid

Aprovada la nova llei d'emprenedors, que agilitzarà la creació d'empreses i reduirà la responsabilitat en cas de fracàs

El nou projecte de llei de suport als emprenedors aprovat pel Consell de Ministres permetrà als petits empresaris no pagar l'IVA fins que cobrin les factures i també preveu facilitats per crear empreses.

RedaccióActualitzat
El Consell de Ministres ha aprovat un projecte de llei de suport als emprenedors que podria beneficiar 1.300.000 autònoms i més d'un milió de petites i mitjanes empreses.

No pagar fins a cobrar

El projecte inclou mesures com ara que les pimes que facturin menys de 2 milions d'euros no hagin de liquidar l'IVA amb Hisenda fins que no hagin cobrat les factures.

També s'establiran deduccions en l'impost de societats per als beneficis que es reinverteixin i incentius fiscals en l'impost de la renda per als inversors que posin diners en empreses de nova creació.

Pel que fa a l'impost de societats, es plantegen deduccions d'un 10% per als beneficis que es reinverteixin. A més, s'obre la porta a reduccions en l'impost de la renda per les inversions en empreses de nova creació.

Menys responsabilitat

Per incentivar que sorgeixin nous emprenedors, es crearà la nova figura d'emprenedor de responsabilitat limitada, que en cas de fracàs no s'exposarà a perdre tots els seus béns. D'aquesta manera, no hauran de respondre amb el seu habitatge habitual -amb un límit de 300.000 euros- pels deutes derivats de la seva activitat empresarial.

L'avantprojecte vol ampliar el llistat d'activitats exemptes de llicència municipal, amb la inclusió de funeràries, recreatius o autoescoles, i s'augmentaria fins a 500 metres quadrats la superfície alliberada de demanar permís als ajuntaments.

Agilitzar l'obertura de nous negocis

Així mateix, l'executiu espanyol ha donat llum verda a un projecte per agilitzar la creació d'empreses per via telemàtica, reduint la burocràcia. Per fer-ho, crearà un portal que inclourà en la mateixa web tots els documents necessaris per poder obrir una empresa sense haver de "peregrinar" per les diferents administracions.

El projecte "Emprèn en 3" és un sistema de tramitació telemàtica que permetrà fer tots els tràmits de constitució, canvi de titularitat i posada en marxa de les empreses amb l'Estat, les comunitats autònomes i les entitats locals.

Finalment, es preveu facilitar visats a estrangers que comprin un immoble de més de 500.000 euros o que inverteixin en projectes empresarials que creïn llocs de treball.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut