Madrid

Montoro respon a Aznar sobre la rebaixa d'impostos: "L'enyorança i la melancolia les deixem per un altre dia"

La sessió de control al Congrés dels Diputats ha tingut un tema estrella, sobretot als passadissos de la cambra: l'entrevista televisiva a l'expresident José María Aznar. Els diferents dirigents i diputats populars que han valorat les declaracions d'Aznar -alguns han optat per no fer-ho- han estat prudents i en general han evitat considerar les crítiques a Rajoy, amb qui han tancat files.

RedaccióActualitzat
La sessió de control al Congrés dels Diputats ha tingut un tema estrella, sobretot als passadissos de la cambra, l'entrevista televisiva a l'expresident José María Aznar, una entrevista en què va deixar entreveure un desacord amb la política de Rajoy i un possible retorn a la primera línia política. Els diferents dirigents i diputats populars que han valorat les declaracions d'Aznar -alguns han optat per no fer-ho- han estat prudents i en general han evitat considerar les crítiques a Rajoy.

L'únic membre del PP que ha respost de manera directa, tot i que sense esmentar-ne el nom, a una de les propostes llançades per l'expresident espanyol, la d'una rebaixa d'impostos per no castigar tant la classe mitjana, ha estat el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que ha afirmat que no hi ha marge per fer-ho, tot i que "estaria encantat" de poder-ho fer. "Aquests són els comptes. L'enyorança i la melancolia les deixo per un altre dia", en referència als temps en què l'economia espanyola registrava creixements del 3 i el 4%.

Posada: "Hi ha coses que se'n van per no tornar"

Qui s'ha expressat amb més claredat respecte a un possible retorn d'Aznar ha estat el president de la cambra, Jesús Posada. "Hi ha coses que se'n van per no tornar", ha afirmat en una clara referència a un possible retorn d'Aznar. Malgrat mostrar-se "orgullós" de l'etapa Aznar, Posada hi ha afegit que "ara toca que el partit estigui, i crec que ho està, al costat del president Rajoy en uns moments molt difícils". I quan li han preguntat per què creu que l'expresident ha fet aquestes declaracions ha respost: "El ser humà és com és i cadascú pensa el que pensa de si mateix."

Els portaveus, diplomàtics

Com a veus més institucionals, els portaveus del govern espanyol i del Grup Parlamentari Popular han passat més de puntetes per la qüestió. "Respecto les opinions de tothom, Espanya passa un moment molt difícil i agraïm totes les aportacions", ha assegurat la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, que s'ha expressat en uns termes molt similars als del portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, per qui "el que ajuda a la recuperació del país és el projecte reformista de Rajoy".

En canvi, figures com Ana Mato o Javier Arenas han estat més clars a l'hora de mostrar el seu respecte per Aznar. Mato l'ha qualificat de "referent" i no veu "en absolut" cap crítica a l'actual president. I Arenas està "totalment convençut" que el projecte reformista de Rajoy és "exactament el mateix" que el d'Aznar en el seu moment.

Des del Parlament de Catalunya, la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, no ha volgut entrar a valorar les declaracions d'Aznar, que l'oposició ja ha aprofitat, però sí que ha afirmat que "el govern d'Espanya està fent tot el que ha de fer", i "això és el que importa al país i al partit".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut