Méndez i Toxo, en una imatge d'arxiu.
Els líders de la UGT i de CCO0 rebutgen el contracte únic.
Madrid

Els sindicats, totalment en contra de la implantació del contracte únic

Toxo ha advertit que si s'implantés a l'estat espanyol el contracte únic això suposaria una "invitació" a les empreses a acomiadar els treballadors més joves "sense causa i gairebé 'gratis total'". Méndez ha recordat a Brussel·les que no té competències en matèria laboral i ha dit que el comissari europeu s'ha ficat en un terreny que no li correspon.

RedaccióActualitzat
El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha advertit que si s'implantés a l'estat espanyol el contracte únic, això suposaria una "invitació" a les empreses a acomiadar als treballadors més joves "sense causa i gairebé 'gratis total'".

Segons Toxo, la idea de Brussel·les no és nova i suposa un "intent indissimulat de precaritzar encara més" el mercat laboral espanyol.

Toxo ha fet aquestes apreciacions després que el comissari de Treball de la Unió Europea, László Andor, digués que la seva implantació podria ser una possibilitat per reduir l'alt índex d'atur a l'estat espanyol i abans de participar en un esmorzar informatiu del president de la CEOE, Joan Rosell, al qual també ha assistit el secretari general d'UGT, Cándido Méndez.

Mendez ha recordat a Brussel·les que no té competències en matèria laboral i ha dit que el comissari europeu s'ha ficat en un terreny que no li correspon.

El dirigent de la UGT ha afegit que està "una mica fart" que la UE, en lloc d'assumir la seva responsabilitat i dissenyar una altra política per sortir de la crisi, parli de coses sobre les quals no té competències.

Segons Méndez, aquest tipus de contracte únic ja existeix dins de la reforma laboral espanyola i és el contracte per a emprenedors de les pimes de menys de 50 treballadors. Per tant, ha assegurat que el problema de l'estat espanyol no està en les modalitats de contractació sinó en la caiguda del consum i en la falta de crèdit.

Méndez també ha dit que espera que en la reunió que han de mantenir dijous a La Moncloa, i en la línia expressada pel president Mariano Rajoy, no se'ls plantegi l'"ocurrència" del contracte únic, perquè del que es tracta és de reactivar l'economia.
Anar al contingut