Barcelona

El PSC pica l'ullet als "catalanistes no independentistes" de CiU i ICV-EUiA amb una proposta de reforma de la Constitució

L'executiva del partit ha validat el plantejament de reforma de la Constitució que ha elaborat la Fundació Campalans. La formació assegura que és una proposta "oberta" i ofereix consens als catalanistes que "no combreguen amb el pensament únic que vol imposar Mas".

RedaccióActualitzat
El PSC confia obtenir el suport dels sectors no independentistes de CiU i d'ICV-EUiA amb la proposta de reforma de la Constitució que abandera. L'executiva del partit ha validat el plantejament per convertir Espanya en un estat federal que ha elaborat la Fundació Campalans i ha assegurat que és una proposta "oberta" i que oferiran consens als catalanistes que "no combreguen amb el pensament únic que vol imposar Mas".

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha afirmat que és amb aquests sectors "amb qui volem avançar en sentit federal" i ha remarcat que la proposta del PSC, que encara s'ha de debatre internament i amb el PSOE, és compatible del tot "amb el catalanisme transversal no independentista".

Collboni ha destacat que la reforma que defensen no inclou el dret a la independència de Catalunya. En canvi, sí que creuen en el dret a decidir com a "principi democràtic".

El PSC encara no té clar si participarà al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, però Collboni ha advertit que, ara per ara, és "difícil" que hi donin suport i ha acusat CiU d'afrontar-lo sense "pluralisme ni neutralitat" i apostant directament per la via independentista.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut