Tàrrega

Tàrrega encén una estelada gegant amb 16.751 espelmes, una per cada habitant del municipi

Concretament, 16.751, tantes espelmes com habitants té la ciutat. L'acte, organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana, s'ha finançat gràcies a una campanya de micromecenatge i ha comptat amb la participació de Carme Forcadell.

RedaccióActualitzat
És l'estelada més gran feta fins ara amb espelmes. Concretament, 16.751, tantes com habitants té la ciutat de Tàrrega. L'acte, organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana, s'ha finançat gràcies a una campanya de micromecenatge. La iniciativa ja s'ha repetit en diverses poblacions catalanes des que, l'octubre passat, es va il·luminar la primera estelada gegant a la plaça Major de Vic.

L'encesa s'ha fet durant la 2a Fira Estelània, que s'ha celebrat a la plaça de l'Hort del Barceloní i l'estelada ha comptat amb 150 voluntaris i ha ocupat 2.000 metres quadrats de superfície. En total, s'han necessitat dues hores per encendre totes les espelmes. El símbol ha inclòs al peu el lema "Catalunya, nou estat d'Europa" en anglès i català.

L'acte ha comptat amb la presència de la presidenta de l'Assembela Nacional Catalana, Carme Forcaldell, que ha instat el govern a accelerar la llei de consultes i convocar el referèndum sobre la independència.

Pel que fa a la 2a Fira Estelània, la primera a les comarques de Lleida, ha aplegat una seixantena d'expositors, entitats, associacions i projectes involucrats en el moviment sobiranista. El públic hi ha pogut adquirir llibres, artesania, productes alimentaris autòctons i tot tipus de marxandatge vinculat amb el símbol independentista.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut