Capçalera de la manifestació de Madrid.
Capçalera de la manifestació de Madrid.
Madrid

Toxo i Méndez reclamen un gran pacte nacional, social, econòmic i polític per treure Espanya de la recessió

Un gran pacte nacional, social, econòmic i polític per treure Espanya de la recessió. És la crida que han fet els secretaris generals de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i d'UGT, Cándido Méndez, en l'inici d'aquesta jornada de l'1 de maig. A les 12.00 ha començat al centre de Madrid la manifestació, que transcorre amb el lema "No tenen límit. Lluita pels teus drets".

RedaccióActualitzat
Un gran pacte nacional, social, econòmic i polític per treure Espanya de la recessió. És la crida que han fet els secretaris generals de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i d'UGT, Cándido Méndez, en l'inici d'aquesta jornada de l'1 de maig.

En la roda de premsa prèvia a l'inici de la manifestació d'aquest Primer de Maig, Toxo ha reclamat "un gran acord nacional" per canviar el model econòmic actual i impulsar la creació d'ocupació i la protecció de les persones. El líder de CCOO ha assegurat que els sindicats estan disposats a assumir "la part de responsabilitat i compromís que ens correspon". Això sí, ha advertit el govern espanyol que "té l'obligació de liderar un gran compromís nacional per treure el país d'aquesta situació".

També Méndez ha insistit en la necessitat d'un gran acord polític, social i econòmic, però ha remarcat que no seria lògic que el pacte fos d'"adhesió sense fissures" a allò estimat pel govern. Pel líder de la UGT, en qualsevol Primer de Maig "sempre sobren raons per a la mobilització", però aquest té una "raó suprema i contundent": que hi ha més de 6 milions de parats. Aquesta xifra, ha assegurat, ha de marcar "un abans i un després".

Als carrers: "No tenen límit. Lluita pels teus drets"

Aquestes declaracions dels líders sindicals han estat el tret de sortida a una jornada que sobretot es desenvolupa al carrer. A les dotze del migdia ha arrencat de la plaça Neptuno de Madrid la marxa, encapçalada per Toxo i Méndez. Al capdavant, i portant la pancarta amb el lema "No tenen límit. Lluita pels teus drets", també hi ha els secretaris generals de CCOO de Madrid, Jaime Cedrún, i de la UGT, José Ricardo Martínez.

Aquesta manifestació és la més gran de les previstes avui a Madrid. També els sindicats USO, CNT i CGT han convocat manifestacions i concentracions a diferents llocs de la ciutat.
Anar al contingut