Roma

El govern d'Enrico Letta aconsegueix la investidura definitiva del Parlament italià

El Senat italià ha aprovat la investidura d'Enrico Letta com a nou primer ministre del país transalpí. Ha obtingut una majoria suficient amb 233 vots afirmatius. Letta, que ahir ja va rebre el vistiplau del Congrés, s'estrenarà com a cap de govern aquesta tarda amb un viatge a Alemanya per reunir-se amb la cancellera Angela Merkel.

RedaccióActualitzat
Enrico Letta ja és oficialment el nou primer ministre d'Itàlia, el quart que té el país en l'última dècada. Després de la llum verda que li va donar ahir el Congrés, el Senat també ha expressat aquest dimarts la seva confiança en el nou cap de govern i, per tant, Letta, de 46 anys, ha estat investit. A partir d'ara li queda el difícil repte de reflotar l'economia italiana.

Enrico Letta arriba com un primer ministre de consens, una unitat mostrada pel centre-esquerra i pel centre-dreta de Silvio Berlusconi que s'ha posat de manifest també a la votació al Senat, amb 233 vots a favor, una majoria suficient per evitar un nou sotrac en la política d'Itàlia.

El primer que farà Letta un cop investit és més que simptomàtic. De fet, ell ni tan sols ha sentit el resultat de la votació perquè ha hagut d'agafar un avió directe a Berlín, on aquesta tarda es reunirà amb la cancellera Angela Merkel per analitzar la crisi. A l'àmbit domèstic, ara faltarà veure quin paper opositor fa el Moviment 5 estrelles de Beppe Grillo, que ha votat en contra de la investidura, i també com es gestionen els pactes amb Berlusconi. Il Cavaliere ja ha llançat la primera amenaça. Tot i que Letta va dir que congelaria l'impost sobre la primera vivenda, Berlusconi assegura que si no l'eliminen del tot, el seu partit abandonarà el govern.
Anar al contingut