Mèrida

Monago afirma que demanar un dèficit a la carta és injust i trenca el principi de solidaritat

El president d'Extremadura ha utilitzat una frase que recorda la famosa expressió de "cafè per a tothom" a l'hora de defensar el mateix dèficit per a totes les comunitats autònomes. José Antonio Monago ha dit que "Espanya no està per menjar a la carta, aquí tothom ha de prendre el mateix menú". Monago ha criticat d'aquesta manera Catalunya, després que el govern espanyol augmentés divendres l'objectiu de dèficit, del 0,7 a l'1,2%.

RedaccióActualitzat
El president extremeny, el popular José Antonio Monago, ha alertat que un dèficit bilateral entre cada comunitat autònoma i l'Estat "no només no és just" sinó que "trenca qualsevol principi d'igualtat i solidaritat entre comunitats autònomes". Segons Monago: "Espanya no està per menjar a la carta, aquí tothom ha de prendre el mateix menú". El president de la Junta d'Extremadura ho ha dit en una compareixença informativa a Mèrida, després que el govern espanyol incrementés l'objectiu de dèficit del 0,7 a l'1,2%.

José Antonio Monago ha assegurat que "no permetrà que s'implantin a Espanya criteris polítics per a la distribució dels objectius de dèficit", ni que "es faciliti més despesa a les comunitats autònomes que no van complir l'any passat". Monago ha advertit que si l'Estat "està disposat a premiar les incomplidores", Extremadura "no només continuarà fent el que ha de fer, sinó que tindrà en compte el seu objectiu de dèficit centrant-se exclusivament en la seva economia i la seva estratègia de creixement, sense tenir en compte l'objectiu comú".

El president extremeny ha assenyalat que aquest tema no s'hauria de convertir mai en una qüestió política. Segons Monago: "Aquí hi ha d'haver un menú per a tothom, amb objectius i balances comuns per a tots, i deixar-se de fets diferencials". "A això podem jugar tots", ha afegit el president d'Extremadura. En conseqüència, Monago ha dit que la seva proposta és "igualtat en el compliment", i en el cas que hi hagués un dèficit diferenciat, la comunitat extremenya plantejaria una "asimetria a l'extremenya per no perjudicar a les regions complidores".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut