Iñaki Urdangarin, a l'arribada als jutjats per declarar per segona vegada pel "cas Nóos".
Iñaki Urdangarin, a l'arribada als jutjats per declarar per segona vegada pel "cas Nóos".
Barcelona

Urdangarin rebutja que el jutge revisi les seves deu últimes declaracions de la renda

El jutge José Castro ha demanat a Hisenda les últimes deu declaracions de la renda d'Urdangarin i també les de la infanta Cristina, després que ja es va fer evident fa sis mesos, en un informe elaborat per Hisenda, que el duc de Palma havia comès un frau de 240.000 euros.

RedaccióActualitzat
Iñaki Urdangarin no vol que el jutge revisi les seves declaracions de la renda, després que ja es va fer evident fa sis mesos, en un informe elaborat per Hisenda, que havia comès un frau de 240.000 euros. El duc de Palma ha recorregut la petició del jutge José Castro, que ha demanat a Hisenda les últimes deu declaracions de la renda d'Urdangarin i les de la infanta Cristina, com li havia demanat el sindicat Manos Límpias,. En la seva sol·licitud, el magistrat al·legava que la sentència per la qual va imputar la filla del rei Joan Carles té "plena vigència" i pot fer decidir noves diligències d'investigació sobre ella.

El detall de tots els moviments podria ser, també, compromès per a la infanta, amb qui el gendre del rei comparteix l'empresa investigada Aizoon, on els investigadors creuen que es van desviar diners de l'Institut Nóos de manera il·legal. En aquest sentit, el jutge Castro ha demanat al Registre Mercantil que li enviï al més aviat possible la totalitat de documents recollits en el llibre de dipòsits de comptes corresponents a Aizoon. L'últim moviment d'Aizoon, segons consta als jutjats, va ser el canvi de domicili, que es va fer el 23 d'agost de l'any passat. La seu de l'empresa s'hauria traslladat al mateix local on hi ha el despatx de l'advocat d'Urdangarin.

Mentrestant, l'exsoci d'Urdangarín, Diego Torres, ha aportat documents que suggereixen ara que el rei va fer de mediador en negocis entre el seu gendre i el llavors president de Mèxic, Felipe Calderón.
Anar al contingut