La infanta Cristina amb Iñaki Urdangarin i els seus fills.
La infanta Cristina amb Iñaki Urdangarin i els seus fills.
Palma/Barcelona

El jutge demana les 10 últimes declaracions de la renda de la infanta i del seu marit

El jutge demana les 10 últimes declaracions de la renda de la infanta Cristina i del seu marit, Iñaki Urdangarin. Per altra banda, una jutge de Barcelona ha prohibit la publicació de nous correus electrònics d'Urdangarin que afectin la seva intimitat o la de la seva família, a petició del duc.

RedaccióActualitzat
El jutge del "cas Nóos", José Castro, ha sol·licitat a l'Agència Tributària les deu últimes declaracions de la renda de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, en un acte dictat avui en què accepta aquesta sol·licitud formulada pel sindicat Manos Limpias, que exerceix l'acusació popular.

En la mateixa resolució, el jutge d'instrucció número 3 de Palma eleva a l'Audiència Provincial nombrosos testimonis que estan en la causa i que s'esmenten en el recurs de la Fiscalia Anticorrupció contra l'acte en el qual el magistrat va imputar la infanta Cristina en el "cas Nóos".

Elevar aquests testimonis suposa un tràmit previ al trasllat del recurs de la Fiscalia a l'Audiència Provincial, que tindrà lloc en els pròxims dies, perquè decideixi si la filla del rei ha de ser imputada o no i citada per prestar declaració.

Prou correus electrònics d'Iñaki Urdangarin que afectin la seva intimitat

Per altra banda, una jutge de Barcelona ha prohibit la publicació de nous correus electrònics d'Urdangarin que afectin la seva intimitat o la de la seva família, a petició del duc i com a pas previ a la presentació d'una demanda contra el seu exsoci Diego Torres i set grups editorials per difondre els seus correus electrònics.

El duc de Palma ha demanat aquestes mesures cautelars en relació amb els seus correus en un escrit tramès als jutjats de Barcelona en què anuncia la seva intenció de presentar la demanda per vulneració del dret a la intimitat contra Torres i 7 grups editorials als quals pertanyen mitjans de comunicació que han reproduït correus seus.

La jutge de primera instància va acordar la mesura urgent sol·licitada pel duc, després que aquest diposités la quantitat econòmica que se li exigia com a aval per acordar les mesures plantejades.

Aquest mateix jutjat s'encarregaria de seguir endavant amb la demanda que presenti Urdangarin contra Torres i els mitjans que, segons la seva opinió, puguin haver vulnerat el seu dret a la intimitat, i als quals previsiblement sol·licitarà la corresponent indemnització per danys i perjudicis.

Al llarg de la investigació del "cas Nóos" l'exsoci d'Urdangarin ha presentat al jutjat nombrosos correus electrònics atribuïts al duc de Palma que s'han anat incorporant al sumari.
Anar al contingut