Sant Joan Despí

Rigau diu que el govern "no preveu" executar la resolució del TSJC i que ja l'ha recorregut davant del Suprem

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, respon a la resolució del TSJC avisant que la Generalitat no l'executarà i que s'ha presentat recurs davant del Suprem. En la resolució, el TSJC obliga la Generalitat a introduir el castellà a les aules on s'escolaritzi algun alumne que ho hagi sol·licitat per via judicial.

RedaccióActualitzat
La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha avisat que el govern català "no preveu la possibilitat d'executar" la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que s'ha fet pública aquest dimecres "en els seus propis termes". Segons el tribunal, quan una família demana que el seu fill rebi l'ensenyament en castellà, "el sistema s'ha d'adaptar a tota la classe o unitat escolar", i això vol dir que "afecta l'alumne juntament amb els seus companys".

En declaracions al programa "23/24", Irene Rigau ha afirmat que ja s'ha presentat recurs davant del Suprem i ha assegurat que està convençuda que la resolució serà favorable al model lingüístic actual. Per Rigau, la resolució atempta contra la convivència i és impossible d'aplicar. És la primera vegada que una resolució judicial és tan clara dient que el que demani un alumne és extensiu a la resta del grup.



Unes hores abans, en una roda de premsa al Parlament, la consellera ha recordat que la Llei d'Educació de Catalunya regula l'atenció individualitzada en castellà en els primers anys d'escolarització en aquells "casos particulars" en què la família ho hagi demanat, però ha afirmat que "no es pot pretendre" que un cas individual faci canviar la totalitat del sistema.

"És impossible que es canviï la llengua del grup"

Rigau no preveu que tota una aula canviï de llengua per la presència d'un alumne que hagi sol·licitat ser escolaritzat en castellà. La consellera ha dit que "és possible atendre individualment" en llengua castellana en els primers anys de l'ensenyament, però que "és impossible que es canviï la llengua del grup".

"La llengua d'una aula no pot canviar perquè només un alumne ho demani. La voluntat d'un pare no pot incidir sobre el programa i el projecte sol·licitat per la resta de famílies", ha defensat Rigau, que ha insistit que la llengua vehicular forma part "del projecte lingüístic del centre, que deriva del projecte educatiu aprovat al Consell Escolar".

Com ja ha fet repetidament, Rigau ha defensat el model d'immersió lingüística, del qual ha destacat que "té per norma no separar els nens per raó de llengua i garantir el domini equivalent de les dues llengües", a més del consens social i polític que té a Catalunya.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut