Un manifestant amb una imatge del popular Esteban González Pons.
La PAH ha recuperat aquesta forma de pressió als diputats.
Madrid

La policia prohibirà els "escraches" a polítics a menys de 300 metres

El Ministeri de l'Interior, dirigit per Fernández Díaz, donarà instruccions "clares" a la policia perquè, com a norma general, prohibeixi aquest tipus de protesta a menys de 300 metres dels domicilis de polítics per tal de garantir l'exercici dels drets de totes dues parts.

RedaccióActualitzat
El Ministeri de l'Interior, dirigit per Fernández Díaz, donarà instruccions "clares" a la policia perquè, com a norma general, prohibeixi els "escraches" a menys de 300 metres dels domicilis de polítics per tal de garantir l'exercici dels drets de totes dues parts.

Segons ha dit el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, es treballa amb "el mateix criteri" que ha adoptat l'Ertzaintza recentment, que fixa aquest límit de 300 metres. Ho ha explicat als mitjans després d'inaugurar la primera convenció de comandaments de la policia.

Martínez ha indicat que la policia estudiarà cada cas, però que la primera mesura de fixar aquesta distància mínima de 300 metres s'establirà per "harmonitzar" tant l'exercici dels drets dels ciutadans com el de les persones públiques.

El director de la policia, Ignacio Cosidó, també s'ha pronunciat sobre aquest tipus de protestes i ha deixat clar que els agents actuaran amb "proporcionalitat" i "equilibri". A més, ha indicat que és un "error" dimensionar aquest fenomen i la seva gravetat ja que, segons ell, el seu abast és "molt limitat", encara que ha reiterat que els actes violents i la coacció "són inacceptables en el nostre sistema".
Anar al contingut