Lisboa

El Constitucional portuguès declara il·legal suprimir la paga extra als funcionaris i altres retallades del govern

L'alt tribunal considera il·legals i discriminatòries quatre mesures dels pressupostos referides a la suspensió d'una de les dues pagues extres anuals de funcionaris i pensionistes, i la retallada de subsidis d'atur i malaltia aplicats per fer quadrar els comptes de l'Estat.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Constitucional portuguès ha declarat il·legals diverses de les mesures d'ajust, per valor de més de 1.000 milions d'euros, incloses aquest any en els pressupostos de Portugal per complir les exigències del seu rescat financer.

L'alt tribunal ha considerat inconstitucionals i discriminatòries quatre mesures dels pressupostos referides a la suspensió d'una de les dues pagues extres anuals de funcionaris i pensionistes i la retallada de subsidis d'atur (6%) i malaltia (5%), aplicats per quadrar els comptes de l'Estat.

Els jutges del Tribunal han desestimat, en canvi, que siguin inconstitucionals mitja dotzena més de les retallades incloses en els pressupostos del 2013, considerats els més durs de la història de Portugal.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut