Pyongyang

Corea del Nord recomana a les ambaixades a Pyongyang que evacuïn el personal davant l'escalada de tensió

El règim nord-coreà justifica la recomanació per l'increment de la tensió a la península. Mentrestant ha traslladat un segon míssil de llarg abast a la seva costa oriental i l'ha col·locat en un llançamíssils mòbil, segons ha confirmat l'agència oficial sud-coreana.

RedaccióActualitzat
Corea del Nord ha recomanat a totes les ambaixades que hi ha a la seva capital, Pyongyang, que es plantegin la possibilitat d'evacuar el seu personal. El règim nord-coreà justifica la recomanació per l'increment de la tensió a la península. L'ambaixada russa, la xinesa i la cubana són de les poques representacions estrangeres que hi ha a Pyongyang.

Segon míssil

Mentrestant, i com a prova de l'escalada de la tensió, Corea del Nord ha traslladat un segon míssil de llarg abast a la seva costa oriental i l'ha col·locat en un llançamíssils mòbil, segons ha confirmat l'agència oficial sud-coreana. El govern de Seül ja havia confirmat la instal·lació d'un primer míssil també a la costa est nord-coreana.

Tots dos míssils tenen un abast d'entre 3.000 i 4.000 quilòmetres i la capacitat d'arribar fins a Corea del Sud, el Japó, o també l'illa de Guam, al Pacífic, on hi ha importants bases militars nord-americanes. Després que aquest dijous es va confirmar el trasllat del primer míssil, els Estats Units van assegurar que han pres totes les precaucions davant les amenaces nord-coreanes.

Seül, per la seva part, ha desplegat dos vaixells amb sistemes per interceptar míssils davant els moviments nord-coreans.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut